Hem Sport Fembarnsmamman Sarah Sands dödade sönernas förövare

Fembarnsmamman Sarah Sands dödade sönernas förövare

förbi admin
0 kommentar

Sarah Sands lärde känna den 77-årige Michael Pleasted när han flyttade in i samma bostadsområde i östra London. De blev vänner och fembarnsmamman brukade ibland komma över med hemlagad mat till den äldre mannen. Vad hon då inte visste var att Pleasted dömts för mängder av sexuella övergrepp mot barn. 

Pleasted hade tidigare hetat Robin Moult, och bytte efter domarna namn – och syntes därför inte i några brottsregister.

Men hemligheten kom ut när Pleasted år 2014 misstänktes för nya övergrepp och det uppdagades att även Sarah Sands söner blivit utsatta av mannen.

– Jag kände en sån skam, jag borde ha vetat om det, säger Sarah Sands i BBC-dokumentären.

Hon ville tvinga honom att erkänna

Pleasted nekade till övergreppen men Sarah Sands ville få honom att erkänna. En kväll drack hon två flaskor vin och beväpnade sig med en kökskniv.

– Jag insåg att jag hade gjort ett stort misstag, han var inte ångerfull överhuvudtaget och sa att mina barn ljög. Hela världen frös och jag hade kniven i min hand, berättade hon under rättegången år 2015.

Pleasted försökte sedan ta kniven ifrån henne och Sarah Sands beskriver själv hur hon ”tappade kontrollen” och dödade honom med åtta knivhugg.

Hennes tre söner som utsattes för övergreppen har nu valt att berätta sina historier för BBC. Alla tre menar att de är glada att mamma gjorde som hon gjorde.

Michael Pleasted, 77, var tidigare dömd för en rad övergrepp mot barn.

”Min första tanke var, hatten av, mamma”

– Min första tanke var: hatten av, mamma, säger sonen Bradley, i dag 20 år.

Att veta att han var död gav en trygghet – trots att det betydde att deras mamma fick spendera flera år bakom lås och bom utan barnen. Barnen kunde se sin förövares hem från sin egen trädgård.

– Det var skönt att veta att han var död, säger sonen Reece, i dag 18.

– Men det gjorde inte det lättare att hantera tankarna efteråt. Vi vaknade ofta och grät och undrade var mamma var, säger Reece.

Satt i fängelse i fyra år

Sarah Sands kontaktade själv polisen dagen efter och erkände direkt. Hon dömdes för dråp till sju och ett halvt års fängelse och släpptes efter fyra år. I dag känner hon skuld och ånger, säger hon.

– Jag har tidigare skapat liv. Jag trodde aldrig att jag skulle göra mig skyldig till att ha tagit ett liv, säger hon.

Nu jobbar Sarah Sands hårt för att ta bort möjligheterna för dömda sexförbrytare att byta namn.

– Om du rör barn måste det finnas konsekvenser. Att gömma sig bakom namnbyten… Den möjligheten måste tas bort, säger hon till BBC.

SE OCKSÅ: Bilen kör på cykelbanan – mitt i rusningstid

Mötande cyklister tvingas ut i farliga vägbanan i mörkret

Du kanske också gillar