Hem Sport Fenerbahçe straffas av Uefa efter “Putin-ramsa”

Fenerbahçe straffas av Uefa efter “Putin-ramsa”

förbi admin
0 kommentar

Det var i Fenerbahçes hemmamatch mot Dynamo Kiev i kvalet till Champions League förra veckan som skandalscener utspelade sig. När de ukrainska gästerna gjorde mål började publiken på läktarna att skandera ryska presidenten Vladimir Putins namn.

Med anledningen av Rysslands pågående invasion av Ukraina valde Dynamo Kievs chefstränare Mircea Lucescu att inte medverka på den sedvanliga presskonferensen efteråt. Enligt turkiska medier var det en protest mot Fenerbahçe-fansens uppträdande.

– Jag förväntade mig inte sådana ramsor, det är sorgligt, sa Lucescu i ett uttalande enligt BCC News efteråt.

Nu meddelar Uefa att Fenerbahçe straffas med 50 000 euro, motsvarande cirka en halv miljon svenska kronor, i böter. Dessutom kommer den turkiska storklubben att få spela sin nästa hemmamatch i Europaspelet bakom delvis stängda dörrar, då endast 5 000 åskådare tillåts på arenan.

Fenerbahçe förlorade CL-kvalmatchen mot Dynamo Kiev och är nu mitt uppe i ett dubbelmöte mot tjeckiska Slovacko i kvalet till Europa League, ett möte man leder med 3-0 efter första matchen. Förloraren av Fenerbahçe och Slovacko ställs mot AIK i playoffet till Europa Conference League, under förutsättning att Gnaget slår ut Shkendija (1-1).

Du kanske också gillar