Hem Sport Fiasko för AIK – tappar poäng mot Degerfors

Fiasko för AIK – tappar poäng mot Degerfors

förbi admin
0 kommentar

Förlust senast mot Varberg.

Och i dag blev AIK utbuat när de tappade poäng hemma mot Degerfors.

– Vi är precis lika besvikna som de är, säger John Guidetti till Sportbladet.

AIK fick en bra start på matchen. Redan i den tolfte minuten tryckte Vincent Thill in 1–0 efter ett inlägg från Erick Otieno på vänsterkanten. Bortsett från ett par vassa kontringar från Degerfors var det AIK som hade det mesta av den första halvleken.

– Jag tycker att vi följer matchplanen som vi ska i första halvlek. Vi är bra med bollen offensivt, vi gör 1–0 och vi borde kanske ha gjort något till, säger Henok Goitom.

Men i början av den andra halvleken kvitterade bortalaget. Efter en tilltrasslad situation kunde Rasmus Örqvist trycka in 1–1 från nära håll.

Örqvist blev även liggandes i några minuter, men målskytten kunde trots det spela vidare.

Utbuat av hemmapubliken

Trots ett ypperligt läge för Degerfors Joe Gyau, vars avslut räddades på mållinjen, i matchens sista minut blev det inga fler mål. Efter slutsignalen buades AIK ut av delar av hemmapubliken.

John Guidetti menar att AIK skapade tillräckligt för att vinna.

– Vi förtjänade att vinna men i fotboll så vinner du inte alltid när du förtjänar det. Vi gjorde lika många mål och därför blev det 1–1, säger Guidetti till Sportbladet.

Hur besviken är du?

– Jättebesviken såklart. Första gången de kommer in på vår planhalva gör de mål. Och så har de en chans på slutet när vi har alla uppe. Förutom det så har de ingenting.

Förstår du att fansen var besvikna?

– Självklart. 110 procent. Vi är precis lika besvikna som de är.

”Inget nytt att publiken buar”

Nabil Bahoui förstår också AIK-supportrarnas frustration.

– Jag har varit i AIK länge, publiken vill ha in bollen i mål. Det är inget nytt att publiken buar, det är för dåligt av oss. Supportrar har känslor, jag har känslor. Jag vill också säga saker, publiken har rätt att säga vad de tycker. Jag gör mitt bästa, laget gör sitt bästa men det räcker inte, säger han.

Rasmus Örqvist gjorde 1–1-målet.

Du kanske också gillar