Hem Sport Finalen var hans värsta stund – nu jagar Salah revansch

Finalen var hans värsta stund – nu jagar Salah revansch

förbi admin
0 kommentar

När det för några veckor sedan stod klart att Real Madrid spelat till sig en finalplats i den europeiska klubbfotbollens tyngsta turnering och därmed skulle få möta Liverpool på Stade de France i Paris den 28 maj kunde Mohamed Salah inte hålla sig.

På sociala medier tryckte han snabbt ut segerbilder på sig själv och sina rödklädda lagkamrater och skrev: ”Vi har en räkning att göra upp.”

Dagen efter var han lika tydlig när han fick frågan om han ser mötet som deras chans till revansch.

– Ja. Vi förlorade i finalen. Det var en ledsam dag för oss men … det är revanschdags, sade han då enligt sportsajten The Athletic.

Att Liverpool vann bucklan 2019 med Salah som en av hjältarna i 2–0-segern mot Tottenham verkar inte ha varit tillräckligt för att läka såren helt.

Mohamed Salah har tidigare berättat om den där majkvällen i Kiev 2018 som hans tyngsta i karriären. I en närkamp med den spanske mittbacken Sergio Ramos revs Salah ned, gjorde illa axeln och tvingades kort därefter lämna finalen i tårar när en halvtimme hade spelats.

Sergio Ramos (vänster) och Mohamed Salah (höger). Enligt en av Mohamed Salahs första tränare i Egypten kommer Salah aldrig glömma incidenten i finalen 2018.

Foto: Efrem Lukatsky/AP

Real Madrid vann (3–1) men mycket av efterspelet kom att handla om just incidenten mellan Ramos och Salah eftersom många hävdade att Ramos med flit skadat Liverpoolstjärnan.

Detta har Sergio Ramos, som i fjol lämnade Real Madrid för franska PSG, bestämt förnekat. Trots det startades en namninsamling med över en halv miljon underskrifter som krävde att Fifa skulle agera mot spanjoren. Europeiska judoförbundet gav sig också in i debatten och hävdade att inte ens i judo skulle en sådan manöver vara tillåten.

I Egypten stämde en advokat Ramos på drygt en miljard kronor å Salah och hela Egyptens vägnar för att skadan också äventyrade landets chanser i fotbolls-VM i Ryssland som drog i gång kort därefter.

– Hela världen såg vad som hände. Och vi kan betrakta det som ett brott, sade advokaten Bassem Wahba om hans stämningsansökan då enligt The Athletic.


https://twitter.com/MoSalah/status/1521975634100117505?s=20&t=SfCJD0_Ci07fqpbMPkkvqQ

Samtidigt har lagen stött på varandra sedan dess. I fjolårets upplaga av herrarnas Champions League möttes Liverpool och Real Madrid i kvartsfinalen. Även den gången var det Real Madrid som gick vinnande ur striden (3–1 sett över två möten).

För Liverpools del blir årets final en chans att säkra säsongens tredje titel efter att laget redan vunnit såväl engelska FA-cupen som ligacupen. Tränaren Jürgen Klopp har däremot försökt tona ned snacket om revansch de senaste dagarna.

– Det var en tuff kväll för oss och jag förstår vad Mo (Salah) sade – han vill ställa saker till rätta. Men i Tyskland säger vi att man alltid möter varandra två gånger i livet. Om vi får möjligheten att vinna den här gången kommer det bli en fantastisk historia. Men det kommer inte vara på grund av vad som hände 2018, sade Klopp enligt BBC tidigare i veckan.

Karim Benzema gjorde ett av målen när Real Madrid vände och skickade ut Manchester City efter 3–1-seger på hemmaplan i lagens andra semifinalmöte.

Karim Benzema gjorde ett av målen när Real Madrid vände och skickade ut Manchester City efter 3–1-seger på hemmaplan i lagens andra semifinalmöte.

Foto: Javier Garcia/TT

Vinner Real Madrid blir det å deras sida slutet på en sagolik europeisk resa.

För den spanska huvudstadsklubben är visserligen van vid att nå långt i dessa sammanhang – men på vägen till årets final har Real Madrid varit nere för räkning både en, två och tre gånger. Inte minst i de två galna semifinalerna mot Manchester City, där det krävdes två Madridmål på stopptid innan finalplatsen till sist kunde säkras i förlängning.

En av lagets stora hjältar är Karim Benzema, som med sina 15 mål också är turneringens bäste målskytt.

Den franske anfallaren lär vinna skytteligan oavsett vad som händer i finalen. Vid seger kan han dessutom säkra sin femte Champions League-titel med Real Madrid.

– De här känslorna kommer att finnas kvar för alltid för vi har inte haft en lätt resa. Men vi har visat att vi är ett starkt lag som inte ger upp. Att vi med vår mentala styrka och med hjälp av våra supportrar kan vända på alla situationer, sade anfallaren Karim Benzema i en intervju med Uefa nyligen.

Läs mer:

Salah stannar i Liverpool

Real Madrids enorma vändning – klart för final

Liverpool till final – reste sig efter chockstart

Du kanske också gillar