Hem Sport Flera dödade i turkiska flyganfall

Flera dödade i turkiska flyganfall

förbi admin
0 kommentar

Kobane “utsätts för bombardemang av turkiska flygplan” skriver Farhad Shami, en talesperson för kurdiskledda militäralliansen SDF, på Twitter.

Uppgifterna kommer endast några dagar efter det att Ankara pekat ut PKK och PYD som ansvariga för terrordådet i Istanbul den 13 november.

Det turkiska försvarsdepartementet skriver i ett meddelande på Twitter “Räkenskapens dag har kommit” och “de djävlarna ska stå till svars för sina förrädiska attacker” tillsammans med ett foto av ett plan som lyfter för en nattlig operation.

Enligt det i Storbritannien baserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) ska minst tolv personer, både SDF-medlemmar och regimtrogna syriska militärer, ha dödats i attackerna.

SOHR uppger att omkring 25 attacker utförts av turkiskt stridsflyg mot mål på landsbygden runt Aleppo, Raqqa och Hasakah.

Turkiet likställer regelmässigt PKK – som är terrorstämplat av Turkiet, USA och EU – med PYD, som är den största politiska organisationen bland kurder i Syrien.

Den turkiska inrikesministern Süleyman Soylu har specifikt pekat ut Kobane som den plats där den huvudmisstänkta kvinnan, enligt Soylu, ska ha blivit beordrad att utföra bombdådet.

Från kurdiskt håll har anklagelserna helt och hållet tillbakavisats. Det kurdiska paraplyorganet KCK har anklagat Turkiets regering för att använda dådet i Istanbul för att rättfärdiga en invasion av norra Syrien.

PYD:s väpnade gren YPG är en ledande del av SDF, som 2015 drev ut terrororganisationen IS från Kobane.

Du kanske också gillar