Hem Sport Flera ungdomsspelare i Sleipner med i dödskraschen

Flera ungdomsspelare i Sleipner med i dödskraschen

förbi admin
0 kommentar

Flera ungdomsspelare i IK Sleipner med i dödskraschen

En tonåring dog och fyra skadades allvarligt efter att ha kraschat med en stulen bil i Norrköping.

Nu är IK Sleipner, där flera av ungdomarna spelar fotboll, i sorg.

– Det här är en stor tragedi, säger ordföranden Anders Nobrant.

Det var varit en hektisk och upprivande morgon för Anders Nobrant. Sent i går bekräftades vad han fruktat: flera ungdomar från IK Sleipner, föreningen där han är ordförande, satt i bilen under gårdagens dödliga krasch.

– Det har kommit till vår kännedom att tre av de drabbade tillhör föreningens ungdomsverksamhet. Det är en tragisk olycka och vår viktigaste uppgift är att ge stöd, värme och kärlek till de som finns runtomkring, säger Nobrant.

Det var sju ungdomar som färdades i en stulen bil i Himmelstalundsområdet i Norrköping. Klockan 15.20 i går larmades SOS om vad man först trodde var en explosion, men som snart visade sig vara en singelolycka.

På platsen fann Räddningstjänsten en personbil som kört in i ett träd och lagt sig på taket.

Samarbetar med kyrkan

Alla sju passagerare fördes till sjukhus. En av tonåringarna dog och ytterligare fyra skadades allvarligt. Olyckan kommer att utredas, men föraren är under 15 år och inte straffmyndig, enligt polisen.

För fotbollsklubben handlar den närmaste tiden bara om att stötta sina medlemmar och finnas där för dem som behöver prata.

– Vi har upprättat ett krisstöd till laget och föräldrarna. De närmast anhöriga får hjälp av sjukvården, men det är en mycket större grupp än så som drabbas när något sånt här händer. Det är dem vi vill hjälpa, säger Anders Nobrant.

Det är för tidigt att avgöra om träningar och matcher ska ställas in. Hur minnesstund ska hållas och när sorgeband ska bäras. Just nu vill IK Sleipner bara finnas där för sitt närområde.

– Vi samarbetar med Svenska kyrkan och andra aktörer. Vi ska tillsammans vara det krisstöd som nu behövs, säger IK Sleipners ordförande Anders Nobrant.

Fotnot: I en tidigare version framgick det att även den döda pojken spelade för IK Sleipner. Det stämmer inte.

Du kanske också gillar