Hem Sport Följ Sverige–Finland i VM-kvalet – DN.SE

Följ Sverige–Finland i VM-kvalet – DN.SE

förbi admin
0 kommentar

Sverige formerar laget på ett annorlunda sätt, jämfört med i sommarens EM.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson väljer att flytta ner Fridolina Rolfö ett hack i banan och placerar henne till vänster i ett fyrmannamittfält. En roll som mer liknar den hon till vardags har i klubblaget Barcelona.

Framför henne tar Lina Hurtig i stället hand om rollen som vänsterforward, bredvis Stina Blackstenius och Kosovare Asllani.

– Vi har flera spelare som presterar bra på samma position. För att få in bra spelare så måste man ibland byta och försöka hitta roller för dem som kan passa, sade Gerhardsson inför matchen om pusslet för att kunna ha både Rolfö och Hurtig på planen samtidigt.

Elin Rubensson tar hand om den defensiva mittfältsrollen som vanligtvis tillhör nu skadade Caroline Seger, medan Nathalie Björn som klev in på den positionen under EM i stället spelar på sin ordinarie plats i backlinjen.

Sverige (3–4–3): Jennifer Falk – Nathalie Björn, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson – Olivia Schough, Filippa Angeldahl, Elin Rubensson, Fridolina Rolfö – Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Lina Hurtig.

Du kanske också gillar