Hem Sport Förbundets besked – inget lag ersätter Göteborg HC: ”Inte aktuellt”

Förbundets besked – inget lag ersätter Göteborg HC: ”Inte aktuellt”

förbi admin
0 kommentar

”Vi har vetat att det ser mörkt ut, men att det kom till det här beslutet blev lite av en chock”, berättade tränaren Snorri Sigurbergsson till SVT Sport när Götborg kommunicerat att man drar sig ur SDHL.

Beskedet innebär att serien blir ett lag fattigare, nu nio istället för tio. Skellefteå som missade kvalet upp till den här säsongen har visat intresse för att ta Göteborgs plats. Men så kommer det inte bli, menar förbundets generealsekreterare.

– Att under innevarande säsong flytta upp ett lag är inte aktuellt, ur mitt perspektiv. Jag ser inte hur det skulle vara praktiskt möjligt.

Beskedet från Göteborg skapde direkt två frågor att hugga tag i.

• Hur man hanterar de 13 matcher som Göteborg har spelat?

– Om respektive lag har mött dem en gång så räknar man med det resultatet, eller så stryker man deras matcher helt och hållet. Jag tror det ligger närmast till hands.

• Hur det kommande kvalet hanteras, nu när det är nio lag i SDHL?

– Vår tävlingschef på förbundet, kommer sätta sig ner med SDHL och inspel från NDHL och diskutera alternativen. Jag vill inte föregå det arbetet.

Spelarnas situation – fönstret öppet

Förbundet hoppas att beslut i frågorna ska ske så snart som möjligt, och har därför bestämt att elitkommittén dam ska samordna arbetet ihop med SDHL.

– Det är väl inget som brinner nu, utan det som kommer hända är att de matcherna som Göteborg skulle ha spelat kommer ställas in. Men vi vill såklart ha något besked så snart som möjligt. Vi ska ha respekt för att SDHL som liga har partners vi behöver samarbeta med. Det viktigaste är att det kommer fram kloka och bra beslut, inte när.

En tredje fråga som blir uppenbar är vad som händer med spelarna i Göteborg. De har dessutom många importer från utlandet.

– Det som först behöver hanteras är förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Det hanteras inte av förbundet. Men det som händer när har du signerat ett avtal att spela i SDHL och klubben åker ur, är att avtalet bryts och du fri att byta klubb. Och nu är fönstret öppet till 15 januari, säger Stark.

På sin hemsida skriver Göteborg HC: ”Kvarvarande spelare i föreningen kan påbörja sitt arbete med att hitta nya klubbar att spela för i Sverige eller andra länder”.

Du kanske också gillar