Hem Sport Förklaringen till blåvitt-halsduken på AIK:s läktare under matchen mot Degerfors

Förklaringen till blåvitt-halsduken på AIK:s läktare under matchen mot Degerfors

förbi admin
0 kommentar

Varken AIK eller IFK Göteborg har haft den allsvenska säsong man hoppats på. De två klassiska klubbarna är i allra högsta grad inblandade i den allsvenska bottenstriden och varje resterande match är mer eller mindre nyckelmatcher. 

Just IFK Göteborg och AIK möts i den näst sista omgången, en match som potentiellt kan avgöra lagens allsvenska framtid. 

Mot den bakgrunden var det många som satte kvällskaffet i vrångstrupen när en blåvit halsduk dök upp i publikhavet under spelarnas inmarsch i AIK:s hemmamatch mot Degerfors på måndagskvällen. 

https://twitter.com/outofcontextsvf/status/1703820692368630147

Förklaringen till udda bilden: ”Begränsad upplaga”

Bilden fick väldigt snabbt spridning på sociala medier, inte minst i IFK Göteborgs-kretsar som hyllade den – får man säga – väldigt modige supportern som flaggade med sina Blåvitt-sympatier mitt i AIK-publiken. 

Men. 

Enligt Niklas Johansson, merchandise manager på AIK, så rör det sig inte om något Göteborgssupporter som stått för en kupp på Friends arena. 

– Nej, det är varken nyframtagen guldmerch från AIK eller någon blåvitt-supporter på läktaren, utan det rör sig om en halsduk i marinblått och guld som såldes i begränsad upplaga, säger han. 

– Jag tror den är från 2015 eller 2016. Jag vet inte hur många som gjordes, men jag har själv en hemma, så helt ovanlig är den nog inte. 

Därför har AIK tagit fram en halsduk med blått i

Det kan tyckas underligt att AIK, som bekant vanligtvis bär svart och gult, har tagit fram en halsduk med blått i. Det är det dock inte, Niklas Johansson förklarar: 

– Mörkblått och guld (som båda återfinns i klubbmärket) används emellanåt av klubben, vid speciella tillfällen, för att skapa en premiumkänsla i till exempel en produkt. Den lite klarare blå färgen används i AIK:s hedersmärke, som används vid speciellt högtidliga tillfällen.

Bland annat släppte AIK inför fjolårssäsongen en försäsongströja med namnet ”Royal Edition” som gick i just färgerna blått och guld. 

Du kanske också gillar