Hem Sport Förlust för Damkronorna i gruppfinalen – får tufft motstånd i kvartsfinal

Förlust för Damkronorna i gruppfinalen – får tufft motstånd i kvartsfinal

förbi admin
0 kommentar

Sverige slutar tvåa i Grupp B. Detta står klart efter att Damkronorna förlorade mot Tjeckien med 0-3. Nu väntar Kanada eller USA i kvartsfinal för Sverige.

Under tisdagseftermiddagen ställdes Damkronorna mot Tjeckien i VM:s sista gruppspelsmatch, vilket dessutom var en gruppfinal där gruppseger stod på spel. Tjeckien var lite favoriter inför och Sverige stod som underdogs. Sverige behövde vinna matchen under ordinarie matchtid för att kunna vinna gruppen.

Damkronorna såg ut att trivas ”utan press” och skapade mer än en handfull målchanser under de första tio minuterna, när Tjeckien inte hade ett enda skott på mål. Det var i mångt och mycket Sverige som styrde förstaperioden med sin höga press och skapade chanser, medan Tjeckien såg darriga ut under de första 20 minuterna. Men mållöst in till periodpaus till 0-0.

Andra perioden

Sverige fortsatte sätta hög press i andra perioden och fortsatte skapa chanser i och med detta, utan den riktiga skärpan i avsluten. När Sverige var inne i en bra fas, i mitten av perioden, så tog Tjeckien ledningen med 0-1 efter ett fint skott från AIK:s Vendula Pribylova. Tungt för Damkronorna, då man var det bättre laget.

Tjeckien tog över en aning efter ledningsmålet. Sverige fick dock ett powerplay i slutminuterna av perioden, men kunde inte utnyttja detsamma. Den andra perioden slutade 0-1 till Tjeckien, vilket också var resultatet in till den tredje perioden.

Tredje perioden

Förhoppningen var att Sverige skulle föra spelet i tredje perioden för att hitta en kvitteringspuck. Men Tjeckien var framgångsrika i att hålla i pucken, och fördriva tiden. Efter tio minuter skulle också Tjeckien utöka sin ledning efter ett fint skott till 0-2, något som blev väldigt tungt för Damkronorna, som inte alls skapade speciellt många farligheter för kvittering.

Sverige behövde vinna matchen under ordinarie matchtid för att ha chansen till gruppseger, och tog ut målvakten med åtta minuter kvar. Då satte Tjeckien istället dit 0-3 i tom kasse, vilket avgjorde matchen och fastställde slutresultatet.

I och med förlusten får nu Sverige möta tvåan i Grupp A i kvartsfinal på torsdag, vilket blir Kanada eller USA. Förloraren i kvällens match topplagen emellan kommer stå som Sveriges motståndare. Tjeckien får i sin tur möta trean i gruppen vilket ser ut att bli Finland.

Sverige-Tjeckien, 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

0-1 Vendula Pribylova (Noemi Neubauerova, Pavlina Horalkova)
0-2 Natalie Mlynkova (Pavlina Horalkova, Kristyna Patkova)
0-3 Klara Hymlarova (Denisa Krizova)

Kanada – USA

Du kanske också gillar