Hem Sport Förre Blåvitt-talangen Yahya Kalley: ”Bland det värsta jag varit med om”

Förre Blåvitt-talangen Yahya Kalley: ”Bland det värsta jag varit med om”

förbi admin
0 kommentar

Efter ungdomsåren i Malmö värvades Yahya Kalley av IFK Göteborg sommaren 2020. Snabbt tog vänsterbacken en ordinarie tröja i Blåvitt och bara ett år senare var en försäljning till Groningen i Eredivisie genomförd. Proffsdrömmen var uppfylld.

Det har dock inte blivit någon succé för Oxie-sonen. Långt därifrån. Det blev bara fyra matcher på hela året i den nederländska högstaligan.

– Det var ett väldigt tufft år, bland det värsta jag varit med om i min fotbollskarriär, då jag inte fick spela så mycket och var i ett nytt land utan familj och vänner. Det var något som tog på mig väldigt mycket, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

Under året har det ryktats om att en flytt från Groningen ska vara nära förestående. Både Bodö Glimt och Malmö FF har nämts som tänkbara destinationer. Nu tyder dock det mesta på att Kalley fortsätter försöka ta en plats i Groningen – som har svenskarna Paulos Abraham, Daleho Irandust, Ramon Pascal Lundqvist och Alex Mortensen i truppen.

– Det är under tuffa tider som man får bevisa sig och jag har haft min tuffa tid nu. Jag känner att det gjort mig mycket starkare, så det kan bara gå uppåt nu. Mycket ligger på mig nu, säger han.

LÄS OCKSÅ: IFK Göteborg hoppas vända trenden – hämtar kraft i Bohuslän

LÄS OCKSÅ: Blåvitt föll klart – trots drömstarten

LÄS OCKSÅ: Blåvitt-spelarna ryktades auktioneras ut: ”Haft samtal”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar