Hem Sport Fotbolls-EM måndag 11 juli: Hökar hjälper publiken

Fotbolls-EM måndag 11 juli: Hökar hjälper publiken

förbi admin
0 kommentar

Fotbolls-EM, 11 juli

Vad händer?

Grupp A
18.00:
Österrike–Nordirland, St Mary’s Stadium, Southampton. SVT.
21.00
: England–Norge, Brighton & Hove Community Stadium, Brighton. SVT.

Frågetecknet: Vilket lag tar kommandot?

Hemmanationen England var den på förhand givna gruppfavoriten, men i den första matchomgången var det Norge som imponerade mest. England slog Österrike med knappa 1–0 inför 68 000 personer på Old Trafford, medan Norge pulveriserade Nordirland med klara 4–1. Nu möts topplagen i en match som kan bli avgörande för gruppsegern.

Utropstecknet: Vakter med hökögon

Det är slutsålt på nytt när England spelar igen, den här gången mot Norge i Brighton på en av landets vackrast belägna fotbollsarenor vid den engelska sydkusten. Ett stenkast från arenan i Brighton finns havet och tyvärr – fiskmåsarna. Men, för att freda publiken och deras eventuella snacks släpps hökar ut på arenan med jämna mellanrum för att skrämma måsarna när de letar sig in från de närliggande stränderna.

Norges stjärna Ada Hegerberg i samtal med lagets svenske förbundskapten Martin Sjögren.

Foto: Vegard Grøtt/Bildbyrån

Håll koll på:

Ada Hegerberg. Den norska megastjärnan blev mållös i Norges premiär, trots att laget gjorde fyra mål. Lyckas hon den här matchen göra sitt första mästerskapsmål sedan 2015?

Det händer i svensklägret

Förmiddagsträning och pressträff på eftermiddagen på EM-basen Carden Park utanför Chester. Fullt fokus på kommande match mot Schweiz, där Sverige inte bara ska se till att vinna utan också behöver se till att göra flera mål för att få ett övertag gentemot Nederländerna i kampen om gruppsegern.

Läs mer:

Fotbolls-EM 2022: Guide till samtliga lag

Så blir fotbolls-EM 2022 – hela spelschemat

Du kanske också gillar