Hem Sport Fotbollsprofil slog sönder bil – döms av hovrätten

Fotbollsprofil slog sönder bil – döms av hovrätten

förbi admin
0 kommentar

Fotbollsprofilen, som är i 30-årsåldern, har gjort flera matcher i allsvenskan, ungdomslandslag och har även meriter från spel utomlands.

Han åtalades under 2020 för skadegörelse.

Enligt misstankarna krossade fotbollsprofilen tre rutor och punkterade två däck på en bil som tillhörde en annan man så att det blev ”skador till ett okänt men inte ringa värde”. Händelsen inträffade i Västsverige för två år sedan och enligt misstankarna begick han gärningen med uppsåt.

Skadorna på bilen.

Foto: Polisen

Pekades ut av vittne

Ett vittne som bodde i området där incidenten inträffade såg mannen parkera sin bil mitt i vägen, vilket fick vittnet att reagera. Vidare ska fotbollsprofilen ha öppnat bagageluckan på sin bil och tagit fram en hammare och ytterligare ett verktyg innan han slog sönder glasrutorna på vänster fram- och bakdörr och slog två hål i framrutan. Mannen hoppade sedan in i sin bil och körde i väg, enligt vittnesmålet.

Enligt vittnet, som skrev ner registreringsnumret på bilen och sedan tog kontakt med ägaren till den skadade bilen, tog förloppet bara någon minut. När vittnet berättade vem mannen var visste ägaren till den skadade bilen direkt vem det handlade om.

I förundersökningen framträder en koppling mellan de båda personerna och en otrohetsaffär som möjligt motiv.

När vittnet fick se en bild på fotbollsprofilen kunde det direkt peka ut honom som mannen som slagit sönder rutorna på bilen. När skadorna på bilen kontrollerades såg de att även båda däcken på vänster sida var punkterade.

Fälls även i hovrätten

Ägaren till bilen som förstördes vill lägga händelserna bakom sig och drog i ett senare förhör tillbaka sin anmälan. Trots det väcktes åtal mot fotbollsprofilen och förhandlingarna hölls tidigare i år.

I början av juli dömdes fotbollsprofilen, mot sitt nekande, av tingsrätten för skadegörelse.

Spelaren begärde att bli friad, men även hovrätten fäller nu honom. Straffet blir villkorlig dom och 40 dagsböter på totalt 2 000 kronor.

”Vad som förekommit i hovrätten föranleder inte några andra bedömningar i fråga om ansvar än dem tingsrätten har gjort. Inte heller finns skäl att ändra vad tingsrätten bestämt i fråga om återbetalningsskyldighet. Tingsrättens dom ska därför fastställas i sin helhet”, står att läsa i domen.

Du kanske också gillar