Hem Sport Frida Karlsson och Maja Dahlqvist lämnar skidlandslaget

Frida Karlsson och Maja Dahlqvist lämnar skidlandslaget

förbi admin
0 kommentar

Åkarna finns inte med när landslaget samlas i Falun på tisdagen för att börja försäsongsträningen.

Förbundet skriver i ett uttalande att de haft diskussioner med åkarna om landslagsavtalet och gjort både ekonomiska och kommersiella förbättringar, men ”nu finns inte mer att göra utan att det skulle påverka helhetsplanen för laget”.

– Jag tycker att det är trist att Frida och Maja inte vill vara en del av landslaget eftersom vi ser att just vår landslagsmodell verkligen har varit en starkt bidragande effekt till framgångarna, säger Lars Öberg, längdchef, i uttalandet.

Sedan tidigare har också Linn Svahn meddelat att hon kommer att träna utanför landslaget.

Alla åkarna är uttagningsbara i landslaget när världscupssäsongen börjar, men kommer att träna i egen regi och med egen finansiering.

SVT rapporterade tidigare i maj att flera åkare då ännu inte skrivit på det nya landslagsavtalet.

– Vi kan inte bara acceptera allt, man gör det här för att det ska var bra och vi ska kunna leva på det också, men jag hoppas att vi ror något i land i dag, sade Calle Halfvarsson till SVT då.

Landslagschefen Anders Byström hade då förståelse för att åkarna ”måste se om sina hus”.

– Det handlar lite om kommersiella rättigheter, och hur mycket de kan få profilera sina egna sponsorer och sådana grejer. Utan att gå in på detaljer så är det något vi säkert kan ordna till, sade han till TT för två veckor sedan.

Texten uppdateras.

Du kanske också gillar