Hem Sport Frida Westmans formbesked – fyra i världscuppremiären

Frida Westmans formbesked – fyra i världscuppremiären

förbi admin
0 kommentar

Westman låg sexa efter kvalet med längsta hoppet i startfältet och fick med sig samma placering efter första omgången, också då med längsta hopp – 127,5 meter – men något färre stilpoäng jämfört med de som placerade sig bättre.

Och i andra omgången fick hon med sig ett något kortare men stilmässigt bättre hopp och tog ledningen med fem hoppare kvar.

Men norska Silje Opseth, som vann överlägset, och österrikiska Marita Kramer och Eva Pinkelnig fick bättre totalpoäng efter sina hopp och Westman missade därmed pallen med 0.8 poängs marginal.

Debuterade ifjol

Frida Westman debuterade i världscupen i backhoppning i november förra året och kunde redan efter årsskiftet börja att placera sig topp 10, med säsongsbästa placering som fyra i österrikiska Hinzenbach i februari. Hon var också den första svenska backhopparen på 28 år som tävlade i OS, där hon blev 16:e.

Norska Maren Lundby, som tvingades stå över förra säsongen och OS i Peking för att lyckas återhämta sig från problem som uppstått av bland annat viktnedgång, var tillbaka i tävlingsbacken. Hon slutade på 16:e plats.  

Du kanske också gillar