Hem Sport Frölunda skrotar hyllningen till Henrik Lundqvist

Frölunda skrotar hyllningen till Henrik Lundqvist

förbi admin
0 kommentar

I dag införde Regeringen nya restriktioner.

Då väljer Frölunda att slopa hyllningen till Henrik Lundqvist.

– Jag hade verkligen sett fram emot en speciell kväll i Scandinavium, säger målvaktsikonen till klubbens hemsida.

Den 8 januari skulle ha varit en speciell kväll i Scandinavium.

Frölunda hade planerat en hyllningsceremoni för Henrik Lundqvist, en av svensk hockeys största målvakter genom tiderna, som valde att avsluta hockeykarriären i somras.

Nu tvingas SHL-klubben att skrota sina planer och lägger ner hyllningen eftersom Regeringen i dag införde nya restriktioner som påverkar idrotten.

– Väldigt tråkiga nyheter, men jag har full förståelse för situationen vi nu befinner oss i. Jag hade verkligen sett fram emot en speciell kväll i Scandinavium, men hoppas att vi kan få en ny möjlighet en annan gång, säger Henrik Lundqvist till Frölundas hemsida.

”Är ledsamt”

De nya restriktionerna innebär att SHL-klubbarna endast får ta emot sittande publik, alla måste ha vaccinationsbevis, och det ska också vara ett avstånd på minst en meter mellan varje åskådare.

Det hade inneburit att ett knappt halvfullt Scandinavium skulle få möjlighet att se hyllningen och det är anledningen bakom det slopade planerna.

– Det är ledsamt att vi inte fick tillfälle att hylla Henrik, men vi hoppas kunna får göra det vid ett senare tillfällen, säger Frölundas ordförande Mats Grauers till hemsidan.

Lundqvist vann dubbla SM-guld med Frölunda, men han har också vunnit både OS-guld och VM-guld samt har 15 NHL-säsonger bakom sig för New York Rangers.

Publisert:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Du kanske också gillar