Hem Sport Frustrerad Buya Turay – ber om VAR och kritiserar sig själv: “Borde gjort mål”

Frustrerad Buya Turay – ber om VAR och kritiserar sig själv: “Borde gjort mål”

förbi admin
0 kommentar

Efter ett kortare inhopp mot Dudelande i Europa League-kvalet i torsdags gjorde Mohamed Buya Turay debut från start i Malmö FF under söndagen. De himmelsblå föll med 2-1 borta mot Sirius – och tappade därmed tre viktiga poäng i guldstriden.

– Det känns tufft. Vi skapade många chanser men det gick inte som planerat. Vi får bara hålla huvudet högt och köra igen på torsdag. Nu är den här matchen över och då ska vi bara fokusera på nästa match, säger Buya Turay.

Den tidigare Djurgården-forwarden grämer sig över att han inte hittade nätet i Uppsala.

– Jag tycker inte att jag spelade bra, för jag borde ha gjort minst ett mål på de chanserna som jag hade.

Buya Turay utgick från vänsterkanten och spelade således inte central forward. Han hävdar själv att han kan spela på båda positionerna.

– Det spelar ingen roll. Jag kommer ge mitt bästa för klubben oavsett.

I övrigt är nyförvärvet frustrerad på domaren Bojan Pandzic, som han menar borde ha gett honom en straff i första halvlek och en frispark i andra halvlek – när Buya Turay var nära att springa sig till frilägen.

– VAR behövs här i Sverige. I första halvlek skulle jag ha fått med mig en straff. Jag tog ju mig in framför honom (Aron Bjarnason) med bollen. Och i den andra halvleken hände det igen, då kom jag ensam (mot mål) när jag tacklades. Men vad kan jag göra? Domaren fattade sitt beslut.

Hur långt ifrån toppformen och att ha lärt känna dina lagkamrater är du?

– Jag kommer närmare. Lagkamraterna behöver förstå mig, det är ju inte som att jag var här under försäsongen. Det kommer bli lite tufft att få till det men jag vet att de kommer förstå mig snart.

MFF-tränaren Andreas Georgson om Buya Turay:

– Skönt att få startdebuten ur vägen, kanske. Och också bra för honom att få 90 minuter eftersom han inte har spelat så många hela matcher de sista sju-åtta månaderna. Jag är imponerad över att han höll och var intensiv. Han var ett rejält hot för oss. Sen tar det tid att hitta relationer i ett nytt lag och hitta (rätt) i spelsystemet. Vi har fortfarande inte sett det bästa av honom men jag tycker att han visade många bra saker han kommer bidra med. 

Du kanske också gillar