Hem Sport Gabriela Soukalovas skräcknatt – försvann på berget

Gabriela Soukalovas skräcknatt – försvann på berget

förbi admin
0 kommentar

Förra veckan var den före detta skidskytten Gabriela Soukalova från Tjeckien, med medaljer från både OS och VM på meritlistan, var ute på med sin mountainbike i italienska Alperna. 

Men cykelturen blev inte som hon tänkt sig. Soukalova åkte vilse uppe på fjället, samtidigt som hennes telefon laddade ur, och 32-åringen insåg att hon skulle behöva spendera natten på berget. 

Hon började vandra tillbaka längs leden hon trodde sig ha cyklat, bara för att inse att det hon trodde var ett läger var en synvilla.

Nu berättar hon för första gången om sin skräckupplevelse. 

– Jag klättrade lite högre upp och hittade en plats skyddad från vinden. Jag försökte fortsätta att röra mig så att jag skulle hålla värmen uppe och överleva, säger hon.  

Soukalovas skräcknatt på berget 

Efter en kall natt där skräcken för björnar gjorde sig påmind insåg Gabriela Soukalova att hon skulle behöva ta sig högre upp för att kunna bli upptäckt av en räddningshelikopter.

Hon berättar att hon tänkte på sin man och sitt barn under hela tiden hon var vilse på fjället.

– Att få krama dem var nog det bästa ögonblicket i mitt liv. Det går inte ens att beskriva känslan om man inte har upplevt något sådant här, säger hon.

Gabriela Soukalova har två VM-guld på meritlistan. Därtill har hon två OS-silver samt två silver och tre brons i VM-sammanhang på sin meritlista. Hon avslutade sin karriär 2019, bara 29 år gammal. 

Vonns tårar för moderns sjukdom: ”Hon har lärt mig så mycket”

Vonns tårar för moderns sjukdom: ”Hon har lärt mig så mycket”

Du kanske också gillar