Hem Sport Gais ångar på – nollade Olympic

Gais ångar på – nollade Olympic

förbi admin
0 kommentar

Serieledande Gais inledde höstsäsongen i division 1 med en 4–0-seger över Qviding och fortsatte på den inslagna vägen när tabellåttan Olympic stod för motståndet i fredagssolen över Malmö Stadion.

Gais levde farlig tidigt när det slarvades i eget straffområde men man redde ut det och några minuter senare höll sig Michael Kargbo framme och gav Gais ledningen efter förarbete av Julius Lindberg. Då hade det gått tio minuter av matchen i Malmö och Gais hade fått en drömstart – som snart blev ännu bättre.

Tre minuter senare var det Julius Lindberg själv som rullade in 2–0 och de tillresta Gais-supportrarnas ständiga sång ökade i intensitet.

– Det är skönt att vara inblandad i båda målen, säger Julius Lindberg till Sportexpressen Play.

2–0 stod sig halvleken ut men Olympic var inte ofarligt. En halvtimme in i matchen stod Mergim Krasniqi i Gais-målet för en klassräddning och på returen räddades Gais av ribban.

– Vi kom ut starkt och började bra, kom åt dem bra i pressen, hotade och fick två mål. Efter det blir vi lite trötta och vi lägger oss och kontrollerar lite mer, säger Julius Lindberg.

Krasniqis nionde nolla

En kvart in i andra halvlek hade Kargbo ett gyllene läge att blir tvåmålsskytt och utöka Gais ledning men anfallaren fick en snedträff och bollen gick till inspark.

Gais och Kargo hade fler chanser att utöka ledningen, liksom Olympic hade lägen att närma sig, men det dröjde till den 76:e minuten innan nästa mål – som betydde 3–0 till Gais. Ben Morris drog till med ett välplacerat skott som gick förbi Tyree Griffiths i Olympic-målet.

Mergim Krasniqi fick hålla sin nionde nolla för säsongen och Gais inkasserade en ny seger, den femte raka i serien, vilket innebär befäst serieledning.

– Jag tycker det var en ganska jämn match men vi gör två snabba mål, väldigt skönt. De får ta tag i spelet lite men vi får farliga kontringar och kan kanske utöka. Men summa summarum var det en väldigt skön match för oss, säger Gais August Wängberg till Sportexpressen Play.

På frågan om vad som ligger bakom framgången svarar Wängberg snabbt:

– Vi är ett otroligt bra kollektiv. Vi har så många spelare som är så bra, så där har vi det.

Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Emin Grozdanic, Harun Ibrahim – Julius Lindberg, Viktor Krüger, Jonas Lindberg – Gustav Lundgren, Michael Kargbo, Ben Morris

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar