Hem Sport Galen miss av Cornelius när Danmark tappade poäng

Galen miss av Cornelius när Danmark tappade poäng

förbi admin
0 kommentar

Han fick ett hjärtstopp vid en EM-match hemma på Parken i Köpenhamn förra året och gjorde nu mästerskapscomeback efter den skräckupplevelsen.

– Personligen känner jag mig vältränad men det är lika roligt varje gång. Jag har kämpat hårt för att komma tillbaka och jag ser fram emot att få spela fler matcher, säger Eriksen.

Ni hade ju planer på att manifestera med tröjor för mänskliga rättigheter men blev av med den chansen av Fifa. Hur känns det?

– Vi skulle fått böter av Fifa om vi framförde vårt budskap men vi gör vad vi kan för att få ut vårt budskap. Det politiska budskapet ligger också högre upp i hierarkin. Vi får inte glömma bort att vi är här för att spela fotboll, säger Eriksen.

Danmark motsvarade inte favoritskapet

Danmark var hårt betrodda inför mötet med Tunisien, men på planen var det jämnare. Tunisien stod upp och var närmast ett ledningsmål i den första halvleken. Issam Jebali (tidigare i både Värnamo och Elfsborg) hade en boll i nät som blev bortdömd för offside och alldeles innan halvtidsvilan missade han ett superläge – lobben från nära håll var väldigt nära att gå in men Kasper Schmeichel i Danmarks mål lyckades få ett finger på bollen och styra den till hörna.

I den andra halvleken fortsatte Danmark att föra spelet men Tunisien var långt ifrån ofarligt och stack upp i den ena kontringen efter den andra, i alla fall till en början. Sista halvtimmen tog Danmark över allt mer och skapade flera fina målchanser. Andreas Cornelius lyckades bland annat med konststycket att nicka i stolpen från en meters avstånd.

Närmare än så kom aldrig Danmark och matchen slutade 0–0.

– Danmark kan mycket bättre än det här.Jag tycker att Tunisien var en väldigt positiv överraskning. De vågade spela sitt spel, de hade offensivt tänkande i sig och gjorde det väldigt, väldigt svårt för Danmark. Det är de som förtjänar poängen mest, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

HÖJPUNKTER: Danmark-Tunisien:

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Danmarks Andreas Cornelius nickade i stolpen från en meter. Foto: EPA/TT

Du kanske också gillar