Hem Sport Galopprofilen Niclas Cronberg tog hela potten på Grand Slam 75

Galopprofilen Niclas Cronberg tog hela potten på Grand Slam 75

förbi admin
0 kommentar

Jägersroprofilens galna arbetspass under Grand Slam 75 • Tog hela potten • 108 000 kronor till 49 andelsköpare

Galopprofilen Niclas Cronberg, 53, arbetade under söndagens Derbytävlingar på Jägersro.

Då hände det osannolika.

Han tog hela potten, 5 miljoner, mitt under brinnande arbetspass på banan.

– Hade faktiskt inte koll, men när det kom massa meddelanden, då började jag fatta, säger han till Trav365.

Under söndagen riktades blickarna mot galoppsporten och Jägersro där bland annat klassiska miljonloppet Svenskt Derby kördes.

Det stora streckspelet Grand Slam 75 avgjordes på den skånska banan och omsatte sju miljoner.

Superskräll chockade i Derbyt

Det såg länge ut att inte bli någon jätteutdelning. Efter fem körda avdelningar var värdet uppe i 1 655 kronor men det skulle snabbt ändras.

Efter att superskrällen, spelad på en ynka procent av insatsfördelningen, Hard One To Please chockat spelarkollektivet i Svenskt Derby (GS75–6) ökade värdet till 36 394 kronor.

En av de som överlevt 40-oddsaren var Jägersroprofilen Niclas Cronberg som vigt stora delar av sitt liv åt galoppsporten.

Dessutom fanns tips- och spelexperten på plats på Jägersro och arbetade när det genast blev mycket mer dramatiskt.

Efter ytterligare en skräll (Wolfof Vancouver) i den avslutande avdelningen stod det klart att bara ett system hittat samtliga vinnare.

”Hade stängt av telefonen”

Systemet var inlämnat drygt fyra gånger men fick ändå ta del av den så kallade Grand Slam-bonusen på fem miljoner.

– Jag stod och jobbade intensivt med bland andra programledaren Per Skoglund och hade faktiskt inte exakt koll. Jag visste att jag var kvar efter Derbyt (GS75–6). Jag hade stängt av telefonen men var tvungen att slå på den, men när det kom massa meddelanden, då började jag fatta. Men jag kunde aldrig tro jag blivit ensam, säger Cronberg till Trav365.

Det måste varit en märklig känsla att arbeta och samtidigt inse att du dragit in en av de största galoppvinsterna genom tiderna?

– När det var femhundra meter kvar av sista loppet kände jag mig säker, jag såg att Wolfof Vancouver skulle vinna. Efter ett tag började min telefon ringa men jag försökte koppla bort allt då sporten betyder så mycket för mig. Men när jag gick in och skulle uppdatera på vinstkvittot, då bara dröjde det. Då tänkte jag att jag är nog fan ensam.

– Det är helt sanslöst och var en otrolig känsla. Jag brinner för galoppen och är uppväxt med den. Att få vara ensam på ett så stort streckspel är helt sjukt.

Niclas Cronberg hade en osannolik dag på Jägersro.

”Kan förändra livet”

Niclas Cronbergs vinnande system lämnades in via andelstjänsten Direkten Möllans Spel där han själv är spelläggare.

Den här söndagen köpte 49 spelare in sig i systemet ”Cronberg Sista Minuten Stora” för 333 kronor.

Efter tävlingarna kunde varje köpare glädjas åt en vinst på 108 657 kronor.

– Jag är så glad att så många var med på det här systemet. 100 000 kronor gör stor skillnad och kan förändra livet för många. Jag har fått flera meddelanden, bland annat från en familj som inte kunde åka på någon semesterresa men nu plötsligt kunde ändra sina planer. För min del som spelläggare är det en enorm känsla och man känner sig nästan som en kung. Alla gläds med varandra.

Det var en mycket svår rad. Hur hittade du alla vinnarna?

– I Derbyt rankade jag vinnaren mycket långt ner men ansåg samtidigt att det var det mest öppna loppet. Då helgarderade jag och det blev helt perfekt. Vinnaren i första avdelningen var en given spik, skulle bara vinna. Spiken i tredje avdelningen hade jag för några veckor sedan fått bra information på, så efter en strykning på förmiddagen var det givet att spika på ”Sista minuten”.

”Hoppas fler tar chansen”

Niclas Cronberg är ett välbekant ansikte för de som följer galoppen.

Att få vara en del av arrangemanget samtidigt som han tar hela potten till sina andelsköpare är något han värdesätter högt.

– Många bygger ofta så kallade tv-system med få hästar kvar på slutet. Men bränner favoriterna i slutet tar utdelningen fart, det såg vi nu. Galoppen är toppen och jag vill verkligen säga till alla att det finns goda möjligheter att vinna stort på galopp. Jag hoppas fler tar chansen och kommer ut och tittar på galopp.

40-oddsaren Hard One To Please skrällde rejält i Svenskt Derby. Förstapriset: 1,2 miljoner

Du kanske också gillar