Hem Sport Garpenlöv har presenterat truppen till ishockey-VM

Garpenlöv har presenterat truppen till ishockey-VM

förbi admin
0 kommentar

– Nu är vi framme vid slutmålet för säsongen. Vi har förberett oss för VM i en månads tid och det känns inspirerande att det nu ska börja. För mig personligen är det slutstationen efter tre år som förbundskapten och jag är laddad för att avsluta på bästa sätt, säger förbundskapten Johan Garpenlöv i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Truppen vi har tagit ut är stark rakt igenom. Vi har högklassiga målvakter, en rutinerad och oerhört spelskicklig backsida och forwards som både kan grovjobba och bidra med spets. Vi känner att vi kan vara med och utmana alla lag i VM.

Truppen ser ut som följer:

Målvakter: Oscar Dansk, Magnus Hellberg och Marcus Högberg.

Backar: Christian Folin, Adam Larsson, Henrik Tömmernes, Oliver Ekman Larsson, Rasmus Dahlin, Anton Lindholm, Erik Gustafsson och Jonathan Pudas.

Forwards: Linus Karlsson, Max Friberg, Oskar Lang, Elmer Söderblom, Anton Bengtsson, Lucas Wallmark, Joakim Nordström, Carl Klingberg, Joel Kellman, Nils Åman, Emil Bemström, Rasmus Asplund och Mathias Bromé.

Jämfört med den trupp som representerade Sverige i förra veckans Beijer Hockey Games i Stockholm har Filip Roos, Jesper Pettersson, Calle Själin, Fredrik Olofsson och Jonatan Berggren lämnat laget.

Namnen som har tillkommit är: Adam Larsson, Erik Gustafsson och Carl Klingberg.

Ishockey-VM arrangeras i år i Helsingfors och Tammerfors mellan den 13 och 29 maj. Sverige spelar sin första match på lördag mot Österrike.

Texten uppdateras

Läs mer:

Succé för Nylander när Toronto tog greppet

Colorado vidare till kvartsfinal

Garpenlöv: ”Vet vad vi får för svar av Forsberg”

Du kanske också gillar