Hem Sport Gazprom-chefen Andrej Krukovskij död – föll från klippa

Gazprom-chefen Andrej Krukovskij död – föll från klippa

förbi admin
0 kommentar

Det var den 1 maj som Andrej Krukovskij snubblade från den en kilometer långa stig som börjar vid skidresorten och leder upp mot ruinerna från den medeltida fästningen Achipsinskaya, rapporterar Tass. Enligt nyhetsbyrån ska han ha ådragit sig så pass allvarliga skador att hans liv inte gick att rädda.

37-åringen var sen 2019 chef för den ryska gasjätten Gazproms skidresort i Krasnaya Polyana. Den ligger öster om Sotji i Kaukasusbergen Krasnodar, Ryssland. 

Under vinter-OS i Sotji 2014 hölls flera tävlingar på orten och president Putin brukar förlägga sina semestrar dit.

Van bergsbestigare

Enligt flera ryska medier ska Krukovskij ha varit en van bergsbestigare och skidåkare. Han hade tidigare bland annat bestigit Afrikas högsta berg Kilimanjaro och Rysslands högsta berg Elbrus, rapporterar ryska RBC. 

”Andrey Alekseevich Krukovsky älskade bergen och fann frid i dem. Han ägnade sig helt åt arbetet, var förtjust i skidåkning och fjällvandring”, skriver resorten i ett uttalande. 

Sjunde dödsfallet

I samband med Putins invasion av Ukraina har sju oligarker, varav ett antal med kopplingar till just Gazprom, dött under mystiska omständigheter vilket Expressen tidigare rapporterat om. I flera av fallen har även familjemedlemmar hittades döda. 

Det senaste fallet rör Sergej Protosenja, tidigare toppchef vid Kremlkopplade energijätten Novatek. Han hittades i slutet av april hängd i trädgården till ett hus i katalanska Lloret de Mar, där han var för att fira påsk. 

Enligt spanska medier hade hans fru och barn knivhuggits till döds – och polisen utreder nu fallet som antingen ett utvidgat självmord – eller trippelmord. 

Hotet i rysk stats-tv: Radioaktiv tsunami

Ryska propagandan • Hotar med ”Satan-2” och ”Poseidon” • ”Som en bondskurk”.

Du kanske också gillar