Hem Sport Golfstjärnan Henrik Stenson hoppar av Scandinavian Mixed 2023

Golfstjärnan Henrik Stenson hoppar av Scandinavian Mixed 2023

förbi admin
0 kommentar

– Vi kan bekräfta att Henrik Stenson har meddelat DP World Tour (tidigare Europatouren) och Ladies European Tour om sin intention att kliva av som värd för Volvo Scandinavian Mixed, säger en talesperson från Europatouren enligt Expressen.

Nästa år arrangeras tävlingen på Ullna golfklubb norr om Stockholm. Tävlingen är den enda på Europatourerna där startfältet består av både damer och herrar.

Europatouren uppges inte vilja kommentera anledningen till Stensons avhopp.

Scandinavian Mixed, spelas 8–11 juni, och krockar med en tävling på LIV-touren, som Stenson vanligtvis spelar på.

Tidigare i höst uppgav Claes Nilsson, vd på We Do Sports, företaget som står bakom Scandinavian Mixed, att Stenson skulle spela turneringen även 2023 – men att fler spelare kommer att användas i marknadsföringen.

– Henrik är varmt välkommen att spela. Han är värd för tävlingen och han har bekräftat att han kommer att spela. Det är där vi är. Men vi kommer att lyfta fram lite andra spelare också i marknadsföringen, som Linn (Grant) och andra. Inte bara Henrik och Annika som vi gjort tidigare, sade Claes Nilsson till Svensk Golf.

Efter flytten till den saudiska LIV-touren har bland annat Svenska golfförbundet valt att avsluta sina samarbeten med Stenson. Beslutet ska dock inte ses som kritik mot Stenson som person, har förbundet betonat. Motiveringen är i stället att LIV-tourens upplägg, där spelare får inbjudningar i stället för att kvala in, ”är negativt för idrottens utveckling, både i Sverige och internationellt”.

Du kanske också gillar