Hem Sport GP sänder Göteborgsvarvet 2022 | GP

GP sänder Göteborgsvarvet 2022 | GP

förbi admin
0 kommentar

En tre år lång väntan är över, det är återigen dags för Göteborgs gator och torg att fyllas upp för folkfest.

21 maj är det dags för Göteborgsvarvet igen och tiotusentals löpare ska springa de 21 kilometerna genom staden. Nu står det även klart att GP kommer att bevaka hela evenemanget genom en sex timmar lång sändning.

– Det finns inget annat enskilt återkommande evenemang som angår så många göteborgare. Alla i stan påverkas och då ska också GP vara på plats. Sändningen kommer att bjuda alla som tittar på allt från dramatiken i eliten, de små historierna från vad som händer på stan kommer att lyftas till att ge en heltäckande bild av själva folkfesten, säger GP:s sportchef Joakim Magné.

”Kommer att vara överallt!”

Sändningen kommer utgå från GP:s studio på Slottsskogsvallen, där programledare Karin Jansson tillsammans med experterna Ola Jodal och Maria Larsson intervjuar intressanta gäster och guidar er i vimlet.

Men en stor del av sändningen kommer också ta plats på Göteborgs gator – där folkfesten är. Det kommer bjudas på live-bonanza när reportrarna Hanna Bernhardsson, Andreas Johnsson, Mia Pettersson och Anders Abrahamsson beger sig ut på stan.

– Vi kommer att vara överallt! Eller ja, inte riktigt överallt, men vi kommer att ha fler liveteam ute på stan än någonsin tidigare. Det tror jag lägger grunden för en god bevakning men framförallt en underhållande och nervkittlande sändning.

Kameran kommer visa din målgång

Utöver detta kommer GP även ha en kamera vid målgången, där du kan se dig själv – eller någon du känner – ta sig i mål i världens största halvmara.

– Ja, målkameran kommer att komma tillbaka. Den har varit enormt uppskattat, inte bara bland löparna som vill se sig själva gå i mål utan även bland de som följer loppet på distans.

LÄS OCKSÅ: Se dig själv gå i mål på Göteborgsvarvet

Sändningen den 21 maj börjar klockan 12.45 på GP.se – där du också får allt det senaste kring evenemanget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar