Hem Sport Guldkaoset i sim-VM – amerikanske ettan blev av med vinsten precis före segerintevjun, fick tillbaka förstaplatsen efter protest

Guldkaoset i sim-VM – amerikanske ettan blev av med vinsten precis före segerintevjun, fick tillbaka förstaplatsen efter protest

förbi admin
0 kommentar

En dykning före målgång höll på att kosta Justin Ress segern på 50 meter rygg i långbane-VM i Budapest. Amerikanen hann både bli av med guldet och få det tillbaka en stund senare.

Finalen av herrarnas 50 meter ryggsim i Budapest blev en duell mellan Justin Ress och Hunter Armstrong.

Den förstnämnde var den som rörde i kaklet först och utropades till segrare. Men när domarna tog en närmare titt på reprisbilderna av målgången stod Armstrong plötsligt som etta.

Juryn ansåg att Ress hade dykt vid målgången. Det är förbjudet att ha hela kroppen under vattenytan när man går i mål.

Då hade Ress redan ställt sig vid mikrofonen för att göra segerintervjun – men 24-åringen fick chockbeskedet precis innan han skulle börja tala i arenan.

– Jag är stolt över att jag var tvåa i mål och kommer acceptera guldet eftersom vi vill ha USA fortsatt i topp. Men det känns inte som en seger. Justin slog mig rättvist, jag vet inte vad han diskades för men han hade förtjänat att vinna, sa Hunter Armstrong till SVT efter målgång.

Armtstrong var den som fick ta emot guldmedaljen på prispallen, men samtidigt hade en protest lämnats in från amerikanskt håll.

Och den gav resultat. Ress fick tillbaka sin guldmedalj och fick en egen prisceremoni efteråt.

Se målgången och prisutdelningen genom att klicka på artikelns huvudbild!

Du kanske också gillar