Hem Sport Györ och Vipers till Champions League-final

Györ och Vipers till Champions League-final

förbi admin
0 kommentar
Nora Mørk. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Det blev Györ och Vipers Kristiansand som drog de längsta stråna i dagens semifinaler och avancerar till final i Champions League. En final som spelas på söndag i Budapest. 

– De kommer ha starkt hemmastöd. Men vi ska vara redo. Det blir fantastiskt, säger Katrine Lunde till Viaplay efter matchen. 

Györ vs. Team Esbjerg 32-27

Team Esbjerg spelade semifinal i Champions League för första gången i klubbens historia, medan Györ har hunnit med fem vinster sedan 2013.

Första halvlek blev en jämn kamp mellan storklubbarna. I halvtid stod det 15-15, men efter halvtidsvilan kopplade Györ grepp om matchen. Kanske var det tidigare erfarenheterna från vinsterna som blev avgörande? Team Esbjerg hade svårt att få tag i bollarna bakåt, och Mette Tranborg åkte på en tidig utvisning i andra halvlek. Till slut vann det ungerska stjärnlaget med 32-27. Efter matchen var det besvikna miner i danska  Esbjerg.

– Jag är stolt över den insats vi lagt ner, men jag är också besviken. I första halvlek var det totalt lika, men i andra fick ungrarna för bra chanser hela tiden, säger målvakten Rikke Poulsen till TV3 Max.

Metz vs. Vipers Kristiansand 27-33

Vipers var det klart bättre laget i början av första halvlek, och efter 21 minuters spel ledde de rosaklädda med 14-9. Plötsligt tog det dock stopp, och Metz gjorde sex raka mål och kunde gå till pausvila med 15-14. I andra halvlek visade Vipers upp mästarklasser, och kunde till slut vinna matchen med 33-27.

Katrine Lunde och Markéta Jerábková blev stora matchhjältar för Vipers Kristiansand i den prestigefyllda matchen. Lunde stod för 40 i räddningsprocent, medan Jerábková gjorde tolv mål.

– Jag tycker att det var en väldigt tuff match. Vi har förlorat två gånger tidigare mot Metz, men det gäller att vinna när det gäller, säger Lunde till Viaplay.

– Nu ska vi slåss om guldet. Vi kommer inte att gå ut för att försvara oss, vi kommer att kämpa för allt vi kan, säger Nora Mørk till Viaplay.

Vipers är i lagets andra raka final i Champions League i och med dagens vinst. Vinsten innebär dessutom att det blir Györ mot Vipers Kristiansand i finalen, och därmed Linn Blohm mot Bella Gulldén.

Du kanske också gillar