Hem Sport “Haaland är värd 11,5 miljarder”

“Haaland är värd 11,5 miljarder”

förbi admin
0 kommentar

Erling Braut Haaland verkar inte sluta kunna göra mål.

Forwarden har tryckt dit 31 fullträffar på 27 matcher sedan han anslöt till Manchester City i somras. Då var det för en “blygsam summa” på lite drygt en halv miljard svenska kronor, men det var då.

Nu är Haaland värd betydligt mer än så, menar hans agent Rafaela Pimenta.

– Hans toppnivå kan vara något som fotbollsvärlden inte har upplevt ännu. Han kan nå längre än tidigare spelare, med allt vad vi vet om människokroppen, träningsmöjligheter och näring. Han kommer att slå alla rekord, säger Pimenta till AS.

– Vi sålde Pogba för 80 miljoner euro (cirka 910 miljoner svenska kronor, i dagens valutakurs), och folk sa att det var galet. I dag är många spelare värda det. Neymar ligger i topp när han såldes för 222 miljoner euro (2,5 miljarder).

Hon fortsätter:

– Summorna ändras hela tiden, och om du frågar mig är Haaland värd 1 000 miljoner euro (knappt 11,5 miljarder kronor). Det beror på hans stora potential, men det är kanske inte någon som vill betala det. Med honom får du fans, mål, resultat, professionalism, sponsring och så vidare. Om man lägger ihop allt detta är hans värde en summa av flera saker.

Rafaela Pimenta är dock väl medveten om att norrmannen inte kommer att säljas för sådana fantasisummor.

– Nej, för det är klubbarna som bestämmer priserna. Och jag känner inte till någon klubb som vill betala 1 000 miljoner euro för en spelare, avslutar hon.

Erling Haalands kontrakt med Manchester City sträcker sig till 2027.

Du kanske också gillar