Hem Sport Haaland gjorde hattrick och blev historisk när City körde över Nottingham Forest

Haaland gjorde hattrick och blev historisk när City körde över Nottingham Forest

förbi admin
0 kommentar

Premier League har hunnit till den femte omgången. Då var det dags för Manchester City att ta emot nykomlingen Nottingham Forest.

Den norske stjärnan Erling Haaland spelade från start – och tog närvaro direkt när han tryckte dit ledningsmålet tolv minuter in i matchen.

Knappt tio minuter senare passade forwarden på att öka på sitt målfacit med ytterligare ett mål och hemmalaget hade 2-0 innan halvtimmen var spelad. Båda gångerna assisterades han av Phil Foden.

– Det handlade om att fortsätta göra det vi gjorde i andra halvlek mot Palace, spela, spela, spela, säger Haaland till BT Sport.

Den som trodde att det räckte där fick tänka om. I matchminut 38 fullbordade norrmannen ett äkta hattrick. Förutom att ge sitt City en 3-0-ledning blev Haaland historisk. Han är nämligen den första att göra nio mål på sina fem första Premier League-matcher.

– Det har varit bra hittills, jag klagar inte, säger han.

Det skulle inte gå lättare för Nottingham Forest i den andra halvleken. I minut 50 var João Cancelo framme och såg till att matchen gick till 4-0.

Därefter framträdde en ny målgörare i Premier League-sammanhang – två gånger. 22-årige argentinaren Julián Álvarez nåddes av ett fint framspel från inbytte Riyad Mahrez och klippte till i det vänstra hörnet. 

I slutminuterna skulle Álvarez även fastställa slutresultatet, 6-0, och kunde därmed skriva upp sina två första Premier League-mål på mertitlistan.

Startelvor: 

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Stones, Cancelo – Gundogan, Rodri – Alvarez, Bernardo Silva, Foden – Haaland

Nottingham Forest: Henderson – Worrall, McKenna, Kouyate – Williams, O’Brien, Yates, Lodi – Gibbs-White, Freuler – Johnson

Du kanske också gillar