Hem Sport Häckens damer jublar över historiska SM-guldet

Häckens damer jublar över historiska SM-guldet

förbi admin
0 kommentar

På damsidan rök Häckens guldchanser för ett tag sedan, i stället var det mesta mästarna Rosengård som återigen hamnade högst upp i tabellen.

De gulsvarta damerna får i stället nöja sig med att slåss om en andraplats i allsvenskan.

På herrsidan, däremot, har det varit guldfirande i dagarna två. Segern mot IFK Göteborg i söndags innebar att klubben fick sitt första, efterlängtade, SM-guld.

Något som även damlaget jublade över. För i Häcken är delad glädje, av allt att döma, dubbel glädje.

– Det är fantastiskt, jag vet hur hårt de har jobbat och väntat på det här guldet. Jag unnar klubben allt och är glad för vår skull, får jag väl säga. Vi är ju samma klubb och det är jätteroligt, säger Elin Rubensson.

Är det så man känner, att det även är ert guld?

– Ja, faktiskt! Sen är det klart att det är herrlaget som har gjort jobbet och har haft en fantastisk säsong. Men vi jobbar så nära dem. Vi tränar samtidigt och har en väldigt bra relation med dem och då gläds man lite extra.

Rubensson: ”Lika viktigt för oss.”

Pauline Hammarlund har ett SM-guld på sitt cv, faktum är att det var hon som rullade in den avgörande bollen när Göteborg FC korades till mästare 2020.

Elin Rubensson har hela fyra SM-titlar från tiden i Rosengård. Hon fanns även med i GFC under guldsäsongen 2020, men fick se titeln säkras från sidan av då hon väntade sitt första barn.

Kort och gott: Båda vet hur det är att tillhöra en mästarförening.

Däremot är det helt nytt för dem att vara i en förening där det andra laget, ett lag som man träffar dagligen, koras till mästare.

– Man har följt dem under hela säsongen. Vi går på så många matcher vi kan, de är på många av våra matcher och vi träffas varje dag. Så det är klart att man är stolt över deras prestation. Man har ändå ett Häcken-hjärta och är glada för deras skull, säger Hammarlund.

Elin Rubensson fyller i:

– Vi känner de både som spelare och personer, vilket man kanske inte hade gjort om man var på två olika anläggningar. Men vi träffar dem varje dag och de är våra arbetskamrater, så det är klart att vi vill att de ska vinna också. Det är lika viktigt för oss.

Hur sporrade blir ni att ta ett historiskt guld på damsidan nu?

– Det är såklart det vi siktar på, vi vill vara med och göra det också. Det hade varit häftigt att ta en dubbel någon gång, så vi får väl sikta på det nästa säsong.

Hammarlund: ”50 procent avundsjuk”

Pauline Hammarlund erkänner dock att det gnagde en aning att se herrarna vinna guldet.

– Man var 50 procent jätteglad och 50 procent avundsjuk. För jag har gjort det en gång och vet hur jäkla kul det är. Så det var nästan lite surt att se dem fira, för man hade gärna gjort det själv.

LÄS OCKSÅ: Häcken bjöd på kross – skickade ut AIK ur allsvenskan

LÄS OCKSÅ: Malin Fahlén hyllas av klubbchefen efter guldet

LÄS OCKSÅ: Då hyllas BK Häcken på Kvilletorget

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar