Hem Sport Häckens Högmo ger Djurgården favorittrycket i seriefinalen

Häckens Högmo ger Djurgården favorittrycket i seriefinalen

förbi admin
0 kommentar

VARBERG. Bara målskillnaden skiljer åt i tabellen.

Desto mer i verkligheten menar Häckentränaren Per Mathias Högmo inför seriefinalen mot Djurgården.

– Djurgården har investerat tungt i spelartruppen över lång tid.

1–1 borta mot Varberg var tidigare serieledarens Häckens fjärde raka kryss i allsvenskan.

Laget från Hisingen i Göteborg hade setboll och kunde spelat till sig en matchboll inför mötet med Djurgården på bortaplan, söndag.

Samma poäng

Nu står lagen på 48 poäng, med Djurgården på bättre målskillnad, och fem poäng före trean Hammarby med sex omgångar kvar.

– Vi är på samma poäng som Djurgården. Hade man sagt det inför den här omgången så hade vi nog varit lyckliga över det. Vi åker till Stockholm för att spela mot favoriten till SM-guldet, men med lika många poäng. Det tycker jag är bra förutsättningar, säger Per Mathias Högmo.

Är det Djurgården som har trycket på sig?

– Djurgården har investerat tungt i spelartruppen över lång tid och har ett väldigt väl fungerande lag som har spelat tillsammans i väldigt många år. Vi har ett nykomponerat lag där spelarna tar steg hela tiden. Då har jag nog svarat på din fråga, säger Högmo till Sportbladet på presskonferensen i Varberg.

– Men vi har kvaliteterna att vinna den matchen, det har vi absolut. Vi har massor – massor! – av självförtroende med oss till matchen mot Djurgården. Det har vi all grund till. Vi har spelat 12 bortamatcher i allsvenskan utan att ha förlorat, säger Högmo och radar upp hur de fyra senaste kryssmatcherna varit för Häcken.

Högmos optimism återspeglas också av Häckens spelare.

Bästa laget tillbaka

– Utan att på något sätt få hybris så måste vi kliva in med självförtroende. Det kommer bli en helt annan match från vår sida med spelare som är tillbaka men också hur Djurgården är jämfört med Varberg, säger Simon Gustafson. Jag har stor tro på oss. 

Erik Friberg:

– Det är inga andra lag som vinner sina matcher hela tiden. Det är inget större gap än innan. Självklart hade vi velat vinna någon av de här fyra matcherna som vi spelat oavgjort. Men vi hade många spelare borta nu mot Varberg.

Vilka är Häckens förutsättningar i seriefinalen mot Djurgården?

– Nu kommer vi ha bästa laget på planen igen. Vi har bra chans att vinna samtidigt som jag har ruggig respekt för vad Kim och Tolle har gjort under många år med Djurgården, säger Erik Friberg.

Du kanske också gillar