Hem Sport ”Hade han varit Zlatan så…”

”Hade han varit Zlatan så…”

förbi admin
0 kommentar

Mikael Ymer säger att han nobbar Swedish Open av samma anledning som att ”Zlatan inte spelar i allsvenskan.”

Tävlingschefen Magnus Norman reagerade på uttalandet.

– Faktum är att Mikael inte tog sig in i tävlingen på sin egen ranking, hade han varit Zlatan hade han kanske gjort det, säger Norman till P4 Värmland.

Mikael Ymer, 23, har egentligen inte tillräckligt hög ranking (88 i världen) för att kvala in i turneringen på egen hand, och erbjöds därför ett wildcard till Swedish Open i Båstad – något han tackade nej till.


– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, sade Mikael Ymer till Tennisportalen på tisdagen.

Magnus Norman om uttalandet

Magnus Norman, den tidigare världstvåan och numera tränare och tävlingsdirektör för herrarnas turnering i Båstad, har tagit del av Ymers uttalande.

– Jag vet inte om det är taget ur sitt sammanhang, men faktum är att Mikael inte tog sig in i turneringen på sin egen ranking, hade han varit Zlatan hade han kanske gjort det, säger Norman till P4 Värmland och tillägger:

– Han har lite grann kvar att bevisa. Men förhoppningsvis kommer Mikael dit en dag.

Experten: ”Hoppas det är ett skämt”

Maria Strandlund Tomsvik, tenniskommentator på Eurosport, reagerade också på uttalandet:

– Jag hoppas fortfarande att det är ett skämt. För det är inte rimligt på något sätt. Det är inte heller en attityd som blir särskilt härlig, säger hon till Radiosporten.

Under onsdagskvällen förlorade Mikael Ymer mot 13-rankade Jannik Sinner i andra omgången av Wimbledon.

Magnus Norman.

.

Du kanske också gillar