Hem Sport Haksabanovic i träning med HBK: “Positivt inslag”

Haksabanovic i träning med HBK: “Positivt inslag”

förbi admin
0 kommentar

Sead Haksabanovic tillhör ryska Rubin Kazan, men när Ryssland invaderade Ukraina utnyttjade han den dispens som Fifa utfärdade, där han kunde lämna pausa kontraktet med sin klubb. Haksabanovic spenderade därefter våren på lån i Djurgården.

Avtalet löpte ut 30 juni och 23-åringens framtid är oskriven. Han tillåts pausa sitt kontrakt i ytterligare ett år, men sägs inte vilja återvända till Rubin Kazan, utan lämna klubben permanent redan nu. Han har kopplats ihop med klubbar som Leicester, Anderlecht, Reims och Angers.

Men för tillfället är han hemma – och tränar då med Halmstads BK, som han tillhörde innan sitt första utlandsäventyr. Han lämnade klubben 2017 för West Ham.

–  Det är ett positivt inslag i vår träningsmiljö. Att en spelare av den kalibern är med och tränar påverkar givetvis nivån positivt, säger tränare Magnus Haglund till Hallandsposten.

Det var Haksabanovic själv som efterfrågade att träna med HBK vilket klubben gick med på.

– Absolut. Alla våra gamla spelare som är ute och spelar i Europa och som är hemma på sommaren är alltid välkomna hit och vara med, säger Haglund, som inte har några förhoppningar om att HBK skulle bli Haksabanovics nästa klubbadress.

– Nej, det håller jag för osannolikt. Det är inga problem för vår del, men han har annat på gång.

Du kanske också gillar