Hem Sport Halfvarsson utanför SM-pallen i comebacken

Halfvarsson utanför SM-pallen i comebacken

förbi admin
0 kommentar

– Det var årets sämsta lopp. Jag åker bara runt. Det är tufft men jag bryter staven efter en kilometer också. Då insåg jag att loppet var kört även om det är fel att tänka så också. Jag stannade upp och åkte bara lugnt i 200 meter innan jag får en ny stav som är för kort och med den åker jag med hela loppet, säger Halfvarsson besviket till SVT Sport från SM-veckan på Billingen i Skövde.

När Halfvarsson och flera andra VM-åkare famlade tog Björn Sandström chansen.

– Det är så jäkla skönt. Jag har haft en skitsäsong och börjat tvivla på vad man håller på med. Det är så mycket som spelar in, säger en rörd Sandström.

Sandström fick vänta i målet på Jens Burman och Gustaf Berglund som hotade i spåret. Med 900 meter kvar var fyra åkare samlade inom två sekunder.

KLIPP: Björn Sandström var en glad vinnare

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Björn Sandström vann sitt första SM-guld Foto: Bildbyrån

Burman besviken tvåa

– Det är ändå en besvikelse. Jag vill att det ska gå fortare. Kan trycka på men det går inte tillräckligt fort. Jag behöver en nivå till, säger Burman, med VM-perspektiv, som grejade silvret med en tiondels marginal till trean Jonas Eriksson. Fredrik Andersson missade pallen med en ynka sekund.

Calle Halfvarsson tog ledningen vid 1,0 km men bara 600 meter senare hade han halkat ner till 63:e plats och var då 16,5 sekunder efter täten efter stavbrottet där han krokade ihop med en annan åkare. Det var stora klungor i spåret när 130 åkare kom till start.

Han åkte uppgivet över mållinjen

– Det gnistrar inte om honom i dag men han får en genomkörare. Efter sjukdom kan det ta ett par tävlingar att nå en bra nivå, säger experten Anders Blomquist.

Till resultaten.

Du kanske också gillar