Hem Sport Hamilton kraschade- fansen jublade

Hamilton kraschade- fansen jublade

förbi admin
0 kommentar

Lewis Hamilton har inte haft någon rolig säsong så här långt, och så värst mycket roligare har den inte blivit under veckoslutets rejsande i österrikiska Spielberg. I den tredje delen av kvalet körde 37-åringen av banan och in i barriärerna.

Ett misstag som fick hemmapubliken på Red Bull ring – där bittra rivalen Max Verstappen har en egen sektion – att jubla högt. Hamilton, som klarade sig oskadd från kraschen, uppskattade inte fansens agerande.

– Jag ställer mig inte bakom det, oavsett vad. En förare kunde hamnat på sjukhus och ni (fansen) jublar över det? säger Hamilton till Sky Sports.

– Det är häpnadsväckande att folk jublar när alla vet hur farlig vår sport är. Jag är tacksam över att jag inte hamnade på sjukhus eller blev skadad. Du borde aldrig jubla över någons nedgång, skada eller krasch.

Buades ut på Silverstone

Brittiska fans buade ut Verstappen under förra veckans grand prix i England, vilket Hamilton inte ville ställa sig bakom.

– Det borde inte ha hänt på Silverstone och det borde inte ha hänt här.

Runt 50 000 nederländska fans, många klädda i “Orange Army”-t-shirts, har tagit sig till Österrike för att supporta världsmästaren, nederländaren Max Verstappen.

F1 ska undersöka “oacceptabla kommentarer”

Formel 1-organisationen har åtagit sig att undersöka fansens beteende efter att rapporter om “oacceptabla trakasserier” spridits på sociala medier. Enligt rapporterna ska vissa supportrar ha yttrat sexistiska, rasistiska och homofobiska kommentarer.

“Vi har gjorts medvetna om att vissa supportrar har blivit utsatta för oacceptabla kommentarer av andra under detta event. Vi har tagit upp detta med arrangören och säkerhetsansvariga och kommer att prata med personerna som rapporterat detta och kommer att ta detta väldigt seriöst”, skriver F1 i ett uttalande och fortsätter:

“Detta beteende är oacceptabelt och kommer inte att tolereras. Alla fans ska behandlas med respekt.”

Startar som åtta

Hamilton körde till sig en åttondeplats under lördagens sprinttävling, men var inte nöjd med Mercedesbilens prestanda och menade att man var “långsammare än Haas-bilarna på raksträckorna”.

Österrikes grand prix körs senare under söndagen. Lewis Hamilton startar som åtta medan Max Verstappen har pole position.

Du kanske också gillar