Hem Sport Hammarby krossade BP – Larsson stod för drömmål

Hammarby krossade BP – Larsson stod för drömmål

förbi admin
0 kommentar

Hammarby tog under fredagskvällen emot Brommapojkarna på hemmaplan i ett Stockholmsderby i damallsvenskan. BP slåss för ett nytt kontrakt, och fick en fin start, då Klara Andrup satte bollen i mål till 1-0 från nära håll efter två minuters spel.

Men BP:s ledning stod sig inte så länge, då Hammarby vaknade till ordentligt. 

I den 20 minuten kvitterade Vilde Hasund till 1-1 från nära håll, och bara två minuter senare slog Emilia Larsson till med ett drömmål till 2-1. Larsson vann boll på mittplan och lyfte sedan in bollen via ribban i mål.  

Bajen slog därefter inte av på takten och i den 26:e minuten satte Madelen Janogy 3-1, medan Hasund blev tvåmålsskytt till 4-1 efter 33 minuters spel, vilket stod sig till halvtid.

– Vi var bra första 15, men sedan vet jag inte vad vi gjorde. Det var inte bra, sa BP-målskytten Andrup till Viaplay i halvtid. 

– De fick ett tidigt mål, men vi vände på det och resten av halvleken var väldigt bra av oss. Vi hade bra tempo och kom till många fina lägen, så det var väldigt bra, säger Hasund till Viaplay.

Hammarby hade i andra halvlek chanser för fler mål, men vann till slut med 4-1 i Stockholmsderbyt. Bajen är nu på femte plats, medan BP är nästjumbo i serien. BP har tre poäng upp till Umeå på kvalplats och fem poäng upp till Kalmar på säker mark. 

– Det var en fin seger. Det var kontrollerat, och det var väldigt skönt med tre poäng, säger Hasund och fortsätter:

– Vi har en väldigt bra och stark trupp. Det blir väldigt spännande nu och in mot nästa år. 

Startelvan:

Hammarby: Tamminen – Nyström, Sørensen, Andersson – Engman, Vinberg, Cooney-Cross, Hasund, Larsson – Janogy, Jansson. 

Brommapojkarna: Koss – Lobanova, Woeller, Barsley, Wallén – Boriero, Ahlberg – Sjösten, Bengtsson, Thörnqvist – Andrup. 

Du kanske också gillar