Hem Sport Hammarby nobbade bud från CSKA Sofia på Jeahze

Hammarby nobbade bud från CSKA Sofia på Jeahze

förbi admin
0 kommentar

Mohanad Jeazhe har varit en av Hammarbys bästa spelare i år. Hittills i allsvenskan har det blivit tio matcher, ett mål och två framspelningar – och intresset har varit stort i vår för ytterbacken som värvades till klubben från Mjällby sommaren 2020.

SportExpressen har tidigare under våren berättat om att Jeahze scoutats av både Celtic och franska Troyes – där har bägge klubbarna varit intresserade – dock utan att Hammarby haft något konkret bud på bordet att ta ställning till.

Nobbat utländskt bud

För några veckor sedan fick klubben dock ett bud på 25-åringen. Enligt uppgifter till SportExpressen presenterade bulgariska CSKA Sofia för några veckor sedan ett bud på Jeahze som Hammarby valde att tacka nej till omgående. Spelaren och hans agent var inte heller intresserade av anbudet, erfar SportExpressen, utan siktar mot något bättre.

– Jag tror att jag blir kvar med ett år kvar på kontraktet. Jag vet att Jeppe (Jesper Jansson) har sagt nej till något bud nu, men det är bara att ställa sig in på det, säger Jeahze.

Är du sugen på att testa nytt äventyr?

– Ja, självklart är jag det. Jag älskar samtidigt Hammarby, det är internationellt här med supportrarna och sättet som Jansson vill föra klubben framåt. Det är klart att jag vill testa mina vingar utomlands men det är ingen stress. Vi spelar en bra fotboll med Marti.

Hur är din avvägning där? Kriga om SM-guld eller dra utomlands?

– Vi får ta det då. Jesper sa nej till ett bud nu. Man får acceptera det. Det kanske inte var tillräckligt för dem. Hammarby är i toppen och det är bara gnugga på. Hade vi legat i mitten av tabellen så hade det kanske varit en annan sak och tyngre. Men nu är det inga problem.

Du har fått ett konkret bud?

– Ja, men det var inte tillräckligt för Hammarby eller mig.

”Tyckte jag ska ha tålamod”

Du var inte sugen?

– Inte på kanske just det här. Jag har tålamod, det kan komma något i sommar, men annars mår jag jättebra i Stockholm och Hammarby.

Vad var det för alternativ?

– Det var ett bra lag men jag har sagt att det ska till något mycket bättre. Jag hade ett snack med Jeppe direkt om detta, han tyckte att jag skulle ha mer tålamod, och jag känner också att vi ska ha det kring just detta. Detta (budet) var inte prio.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson:

– Det var inte i närheten, säger sportchefen.

För långt ifrån ert värde på Jeahze?

– Väldigt långt.

Finns det en tanke att det är stopp på att sälja fler?

– Ja, tanken är ju så från oss. Men det vet man aldrig. I slutändan om det dyker upp rätt klubb i rätt liga med rätt betalt så kan vi inte stoppa det. Vi har ett ansvar också.

Du kanske också gillar