Hem Sport Här laddar Sveriges supportrar för kvarten

Här laddar Sveriges supportrar för kvarten

förbi admin
0 kommentar

Sverige har tagit sig hela vägen till kvartsfinal i EM.

Belgien står för motståndet, och precis som i den sista gruppspelsmatchen mot Portugal spelas matchen på Leigh Sports Village i just Leigh, strax utanför Manchester. 

Svenska fotbollförbundet har sålt strax över 500 biljetter till svenska supportrar. Det är färre än till matcherna i gruppspelet, men trots det hoppas man på bra uppslutning på läktarna i Leigh.

Och på puben The Centurion, där fansen laddar upp inför kvartsfinalen, är det en spelare man väljer att hylla extra mycket: Hedvig Lindahl. 

Landslagsmålvakten har klappat i gång klacken under matcherna. 

Hon är även hoppat och applåderat i takt med de tillresta fansen under matcherna.

– Jag tycker det är så fint att vi får respons på det vi gör alltså, säger Maja Grusell. Med tanke på den tiden vi lägger på det här så uppskattar jag att hon ger något tillbaka. Hedvig, fan, det är en bra spelare, hon ger oss mycket.

”Så jävla roligt”

Kompisen Elin Carlberg Börjes håller med.

– Hon visar uppskattning tillbaka, det är otroligt viktigt för alla supportrar. Vi är ändå här i tre veckor och då är det fantastiskt kul att spelarna visar att de uppskattar att vi är här och lägger tiden på det, säger Elin Carlberg Börjes.

De har följt Sverige under hela EM. 

– Det är inte bara en månadslön som vi lägger på det här mästerskapet. Det är dyrt, så jag uppskattar verkligen att Hedvig ger något tillbaka för det, säger Maja Grusell.

– Och till hösten blir vi studenter så då blir det jävligt många månadslöner, säger Maja

Maja Grusell och Elin Carlberg Börjes håller på Sverige, men också på Djurgården och har årskort på Stockholms stadion. Med sig har de en flagga med texten ”Hedvig är Djuu”, eftersom Hedvig Lindahl skrev på för Djurgården tidigare under EM. 

– Det är så jävla roligt. Att se Hedvig på Stadion kommer bli helt magiskt, säger Elin Carlberg Börjes. 

”Det blir en storvinst”

De tror att Sverige når en semifinal mot England. 

– Det blir en storvinst. Vi hoppas att Sverige inte är nervösa och bara kör, säger Maja Grusell. 

På en pub nära arenan laddar även Caroline Olofsson och Maria Olofsson upp.  De gillar hur Hedvig Lindahl, men även andra spelare, visat sin uppskattning för de svenska supportrarna under och efter matcherna.

– Det betyder väldigt mycket att få höra från laget att det spelar roll att vi står på läktaren. Man vill ju ge tillbaka lite då, säger Maria Olofsson

Caroline håller med. 

– Jo, när man ser att Hedvig står och viftar i gång klacken lite där blir man jätteglad och lite extra taggad och skriker extra mycket, säger hon.

LÄS MER: Anna Friberg: ”Finns inga ursäkter för Sverige i EM-kvartsfinalen”

LÄS MER: Sverige erkänner oro: ”Haft problem” 

Björn om att möta Belgien: ”Haft problem att luckra upp såna försvar”

Björn om att möta Belgien: ”Haft problem att luckra upp såna försvar”

Du kanske också gillar