Hem Sport har pressat svenska spelare att lämna

har pressat svenska spelare att lämna

förbi admin
0 kommentar

Nyligen meddelade Fifa att utländska spelare i ryska ligan tillåts pausa sina kontrakt till och med 30 juni för att skriva på för andra klubbar. Flera svenska spelare har utnyttjat möjligheten, bland annat Sead Haksabanovic som  lånats ut från Rubin Kazan till Djurgårdens IF fram tills i sommar.

Armin Gigovic och Pontus Almqvist, båda tillhörande ryska Rostov, är ytterligare två svenskar som har valt att pausa sina kontrakt. Nu påstår Valerij Karpin, tränare för Rostov och Rysslands förbundskapten, att svenskduon har valt att lämna klubben efter att ha utsatts för hårt tryck från sina familjer – och Svenska Fotbollförbundet.

– Vad för argument kan jag använda om spelarna säger att deras mammor gråter och inte kan sova om nätterna. Vad ska säga till de spelarna? Att de ska hälsa: “Mamma, gråt inte”? säger Karpin till RB Sport enligt Aftonbladet.

Karpin får sedan frågan om han känner att berörda fotbollsförbund har satt press på spelarna.

– Jag känner det inte, jag vet det. Spelarna har inte dolt att det är så.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i SvFF, bekräftar för Aftonbladet att spelarna som är aktuella för de svenska landslagen har kontaktats. Men Sjöstrand tillbakavisar anklagelsen att de ska ha påverkat spelarnas beslut.

– Gällande frågor som gäller avtal med deras klubbar är det inget där vi som förbund ger råd. Det har de sina rådgivare till. Att vi som förbund skulle satt press på dem stämmer helt enkelt inte, säger Sjöstrand till tidningen.

Fifa och Uefa har stängt av alla ryska lag, både landslag och klubblag, på obestämd tid.

Du kanske också gillar