Hem Sport Hareide förvånad över skillnaden mellan Sverige och Norge: “Dålig kvalitet”

Hareide förvånad över skillnaden mellan Sverige och Norge: “Dålig kvalitet”

förbi admin
0 kommentar

Åge Hareide har varit förbundskapten för både Norge och Danmark, och i Sverige har han skördat framgångar som tränare i Malmö FF och Helsingborgs IF. Inför söndagskvällens nordiska derby var 68-åringen kritisk till att förbundskapten Janne Andersson ändrat spelsätt.

Matchen? Den slutade med ytterligare en förlust för Blågult (3-2). Norge har därmed två raka segrar mot Sverige i Nations League-gruppspelet.

Efteråt var Åge Hareide återigen kritisk till den svenska taktiken – och spelarna.

– Svenskarna fick aldrig sitt presspelet att fungera. En går fram för att pressa, medan en annan stannar. Den första presspelaren ska falla ner i banan och slå ut (Sander) Berge, han fick allt för mycket plats. I första halvlek fick Norge spela sig igenom på mittplanen gång efter gång. Där måste de vara tajtare i sitt defensiva spel, säger han till Fotbollskanalen.

Är du förvånad att Norge var så pass mycket bättre?

– Ja, det är jag faktiskt. Det gäller inte alla spelare. Men de (Sverige) slarvade med sina uppspel bakifrån, det är dålig kvalitet. Både fysiskt och tekniskt var de norska spelarna bättre än de svenska.

Du sa i går att Sverige saknade en tung forward. Att Alexander Isak inte är tillräckligt bra där. Du fick lite rätt för det i dag?

– (Dejan) Kulusevski och (Emil) Forsberg gjorde allt de kunde, de har bra kvaliteter för det. Och spelarna som kom in också. De skapade bättre chanser. Men i sista tredjedelen blev det lite för slappt. De rör sig dåligt för varandra. De löper en och en. Det gäller både mittfältarna och backarna. De måste de fixa om de ska vinna fotbollsmatcher.

Var det någon i Sverige du tyckte var bra?

– Kulusevski var bra i sista tredjedelen, han skapade mycket. Och Emil är alltid farlig, han gjorde ett fint mål också.

Saknar Sverige viktiga spelare eller hade du gjort något annorlunda?

– Nej, det beror på kvaliteten på spelarna. Det hade sett annorlunda ut med en del andra spelare på plats.

Norge leder nu Nations League-gruppen på tio poäng. Sverige är nästjumbo med tre poäng och har därmed ingen möjlighet att vinna gruppen, då endast två matcher återstår.

Du kanske också gillar