Hem Sport Hattrick av David Perron när St Louis slog Minnesota

Hattrick av David Perron när St Louis slog Minnesota

förbi admin
0 kommentar

NEW YORK. Stanley Cup-slutspelets första hjältar har presenterat sig.

David Perron fullbordade ett hattrick när St Louis chockade hela Minnesota med en 4-0-seger i St. Paul – och samtidigt höll finländske Stanley Cup-debutanten Ville Husso alltså nollan.

– Det känns utan tvekan väldigt bra, säger Husso.

Hemmaplansfördel beskrevs på förhand som helt avgörande i den förment stentuffa serien mellan Minnesota Wild och St Loui Blues, men den betydde noll och intet i nattens inledande holmgång i Xcel Energy Center.

Gästerna från Missouri inte bara dominerade och vann. De nollade det frustrerade Wild.

– Det var en riktigt bra insats från vår sida, vi gjorde precis vad vi skulle, säger forwarden David Perron.

Blues fick segerjubla.
Blues fick segerjubla.

Framförallt gjorde Perron själv vad han skulle – och mer därtill. Den 33-årige fransk-kanadensaren – som alltid spelar bättre ju mer som står på spel – fullbordade ett hattrick och hade dessutom assist på det fjärde målet.

– Jag är stolt över det, bara fjorton spelare i vår organisation har gjort ett hattrick i playoff genom åren, säger han.

Finsk hjälte i buren

Blues andra hjälte återfanns i kassen. I sin allra första Stanley Cup-match stoppade finländaren Ville Husso 37 skott och höll nollan.

– Det känns utan tvekan bra. Men hela laget spelade utmärkt. Vår ”penalty kill” var overklig och vårt powerplay samtidigt riktigt bra, säger den sent blommande stjärnan från Helsingfors.

Wild hade förstås tänkt sig en helt annan öppning inför sina extatiska fans, men svär efteråt på att nattens insats inte säger något om hur fortsättningen kommer se ut.

– Vi vet hur vi ska spela mot den här motståndaren, serien kommer bli lång. En seger på bortaplan betyder inte så mycket. Vi vann första mötet med Golden Knights i Vegas förra året och det gick inte alls bra, försöker Marcus Foligno.

De kan dock få klara sig utan kaptenen Jared Spurgeon ett tag, för risken är stor att NHL stänger av honom för en riktigt ful forechecking över vaderna på Pavel Buchnevich i slutet av matchen.

Du kanske också gillar