Hem Sport Hedman om att möta Panthers:”Måste vara tålmodiga”

Hedman om att möta Panthers:”Måste vara tålmodiga”

förbi admin
0 kommentar

Victor Hedman och Tampa Bay Lightning är vidare till den andra rundan i slutspelet och ställs nu mot ärkerivalen Florida Panthers i en slutspelsrepris från förra säsongen. Och lagets svenske back Victor Hedman är väl införstådd med motsåtndet:

– De spelar med mycket fart och de har några som kan avgöra framåt. Vi har mött dem mycket, vi vet att de har ett bra anfall. Vi måste vara tålmodiga i vårt spel. Det kommer att vara hög fart och fysiskt. Vi ser fram emot returmötet från förra året. De är bredare. De tog sig förbi den första rundan och de vann Presidents Trophy av en anledning. De har bra målvaktsspel, de har fått tillbaka (Aaron) Ekblad vilket hjälper dem. (Carter) Verhaeghe har gjort 12-13 poäng i första rundan. Det säger en del om deras bredd, jag tror inte att han är den första folk tittar på när de kikar på deras forwards. 

Video: WSH-FLA, M6: Verhaeghe avgör match 6 i sudden

Fjolårets möte lagen emellan, då i den första rundan, slutade 4-2 i matcher till Tampa Bays fördel. Victor Hedman stod för åtta assist i den matchserien – två gånger noterades han för tre assist i en och samma match. Årets matchserie inleds under natten mot onsdag, svensk tid. Nedsläpp sker 01:00 och matcherna kan ni se via Viasats/Viaplays utbud.

Florida tog sig till den andra rundan via en 4-2-seger i matcher mot Washington Capitals. Lightnings väg till den andra omgången gick via en sjumatchers-serie mot Toronto Maple Leafs. Hedman vet att Florida blir en svår nöt att knäcka – och betydelsen av det heta mötet är stor, menar svensken:

– Florida är ett bra lag och det är bra för delstaten att vi har två lag i den andra rundan med den här rivaliteten. Vi ser fram emot det. Det är kul att vi möts igen, säger Hedman, som betonar vikten av en bra defensiv i slutspelet:

– Ju längre man når i slutspelet desto färre mål blir det. Vi har eldkraften att göra många mål men det handlar mer om att inte släppa in mål. Jag tycker vi gjorde vår bästa match defensivt förra matchen. Vi vill så klart fortsätta med det. 

Video: I fokus: Hedman mot Barkov

Du kanske också gillar