Hem Sport Hedvig Lindahl talar ut om tuffa starten i Djurgården

Hedvig Lindahl talar ut om tuffa starten i Djurgården

förbi admin
0 kommentar

Hedvig Lindahl fick fira sin första trepoängare som Djurgårdsspelare när hon räddade en straff i lagets 4–2-seger i derbyt mot AIK på Stockholms stadion.

En insats som hon hoppas kan sätta punkt för en tuff första tid i blårandigt.

– Det positiva i det hela är att det inte kan bli värre än vad det var. Och det brukar alltid bli något bra efter att det värsta har varit, säger hon.

”Vi är oönskade ’gäng’ i Lindahls liga – Hedvig du får oss aldrig att tiga”

Så stod det på banderollen som ett antal Djurgårdssupportrar höll upp mitt i den andra halvleken i söndagens hemmaderby mot AIK.

Hedvig Lindahl har haft en märklig start på comebacken i damallsvenskan. Först hyllad unisont av Djurgårdssupportrarna när hon skrev på för klubben mitt under EM i somras. Sedan kritiserad för en tweet där hon hyllade rivalen Hammarbys supportrar. Sedan ännu mer kommentarer efter ett utbrott som kom efter ett insläppt mål där hon utbrast ”kan man inte få hålla nollan i det här jävla laget”. Och nu hyllad igen efter straffräddning och derbyseger hemma mot AIK.

– Det är en annan verklighet att komma tillbaka till damallsvenskan och det har inte lätt för klubben heller. Vi förstod nog inte hur mycket attraktion det blev med mitt namn. Jag fattade inte det, de fattade inte det och så blev det som det blev med allting, säger Lindahl när Sportbladet pratar med henne efter derbyt.

”Det eskalerade lite”

39-åringen hamnade tidigt på fel fot med vissa av Djurgårdssupportrarna och vet inte om det är möjligt att bygga upp den relationen igen.

– Jag är inte så säker på att man kan det. Jag vet inte. Jag bryr mig om de som är här, de som sjöng här idag, de som sjöng i Eskilstuna, de som väljer att vara här. Det är de som jag beundrar och är tacksam för, sedan förstår jag att det är jättemånga som inte kan vara här för att de inte bor nära. Men är man en supporter så är det jättehärligt, säger hon.

– Det har varit jobbigt, jättejobbigt. Det var känslosamt i andra halvlek eftersom det är ett derby igen och det var efter det första derbyt som allt startade. Jag förstår att jag har ansvar i det hela, dålig tajming, säga saker om rivaler… det har man lärt ju sig. Men det eskalerade lite där.

Hyllar lagkamraterna: ”Så jävla balla”

Hedvig Lindahl är tydligt med att majoriteten av responsen från supportrarna ändå har varit positiv.

– I de allra flesta fall har människor varit jättebra, men det är inte alltid de som hörs. Men det var några som hörde av sig när det var riktigt tufft och det betydde mycket.

Hon lyfter framför allt sina lagkamrater i Djurgården.

– Det finns fantastiska individer i den här gruppen som förtjänar att lyftas fram och som har varit helt jävla coola med allt drama som jag har dragit in. De står stencoola, yngsta gänget i damallsvenskan och bara ’vi har varit med en del’. De är så jävla balla, säger hon.

– Nu har klubben och jag vänt blad. Vi har lärt oss den tuffa vägen och det kunde inte bli värre än vad det var. Nu börjar vi med en derbyvinst och så bygger vi därifrån med supportrarna som var här idag. Jag hoppas att vi kan bygga något fint och hållbart tillsammans.

Du kanske också gillar