Hem Sport Hello Fresh anklagas – apor plockar kokosnötter

Hello Fresh anklagas – apor plockar kokosnötter

förbi admin
0 kommentar

Apor tvingas genom våld att plocka de kokosnötter som sedan matkasseföretaget Hello Fresh använder till sina rätter. Det menar PETA som släppte sin utredning på måndagen och som CBS News var bland de första att rapportera om. 

Enligt djurrättsorganisationen är aporna fastkedjade, blir slagna och piskade och får jobba långa dagar. 

Organisationen har hittat tecken på djurplågeri vid 57 olika plantager i nio olika provinser i Thailand. Aporna – som ofta stjäls som ungar från sina föräldrar i det vilda – ses på bilder, som djurrättsorganisationen tagit, fastkedjade i burar utan golv eller på översvämmade områden med bara bildäck som enda skydd. 

– Aporna är fastkedjade runt nacken och tvingas att slita dag in och dag ut, för företag likt Hello Fresh som saknar samvete, kommenterar Tracy Reiman, chef för PETA i ett pressmeddelande. 

Hello Fresh förnekar 

Organisationen kräver att alla, inklusive Hello Fresh, slutar att köpa kokosmjölk från Thailand tills dess att apor inte längre utnyttjas i jakten på vinst. 

Hello Fresh har 7,5 miljoner aktiva kunder och hade 2021 intäkter på nästan 6 miljarder euro. 

I ett uttalande från Hello Fresh till CBS program Money Watch skriver företaget att de ska ha fått försäkran från sina leverantörer att apor inte används i plockandet av nötterna. 

”HelloFresh fördömer i hårdaste ordalag användandet av apor som arbetskraft och vi har en skarp linje att inte handla från leverantörer, eller att sälja kokosnötsprodukter, som använder apor som arbetskraft. Vi har skriftlig bekräftelse från alla våra leverantörer i USA och globalt att de inte bedriver sin produktion med hjälp av apor”


Mer från Expressen

Du kanske också gillar