Hem Sport “Helt upp till honom hur långt han kan gå”

“Helt upp till honom hur långt han kan gå”

förbi admin
0 kommentar

Efter flertalet rykten och spekulationer stod det till sist klart att IFK Göteborg säljer Oscar Vilhelmsson till den tyska 2. Bundesliga-klubben SV Darmstadt 08. Enligt Sky Sport får Blåvitt omkring 16 miljoner kronor för sin anfallstalang, som under lördagen gjorde debut för sin nya klubb.

Under vårsäsongen bildade 18-åringen allt som oftast anfallspar med Marcus Berg, som nu får hitta en ny anfallskollega.

– Vi får väl se hur det blir! Nu har “Sulli” (Suleiman Abdullahi) kommit in och förhoppningsvis kan han vara med och prestera från start när han är redo, men det är klart att Oscar är en ung kille från klubben … Det är klart att man alltid vill behålla bra spelare, men samtidigt så är det så fotbollsvärlden ser ut. Han har spelat mycket, har gjort det bra och har en stor potential. Det är bara att önska honom allt gott och gå vidare, säger Marcus Berg om Vilhelmsson och fortsätter:

– Det är så businessen funkar, om man ska se ganska krasst på det. Folk kan tycka, tänka och känna på olika sätt, men det är såhär det funkar. Det är bara att köpa. 

Vilka egenskaper tappar ni i honom?

– Han är ju en stor, fysisk och stark spelare som hotar motståndaren, så det är klart att det var det som han var med och bidrog med väldigt mycket. Det fanns ju potential men han behöver också rutinen. För varje match han spelar, ju bättre kommer det att bli, säger Berg. 

Hur tror du att han kommer lyckas utomlands?

– Det kommer krävas en hel del jobb. Nu har det väl gått ganska mycket uppåt i hans karriär, och det är klart att det kommer att komma tuffa perioder och då får man se hur man hanterar det. Det går inte bara att leva på talang, utan det är hårt jobb och mycket pannben som krävs för att lyckas. Det är klart att man hoppas att han ska få en bra karriär.

Vad har han för potential?

– Det är helt upp till honom. Som sagt, fotbollen handlar mycket om det mentala och om du är villig att lägga ner jobbet och allt det där. Det är inte bara att gå ut och tro och tycka att du bäst, utan du ska bevisa det varje dag. Det är vad det handlar om. Då krävs det mycket mentalt hårt jobb, säger 35-åringen. 

Berg berättar att han har haft en bra kontakt med Vilhelmsson under tiden i Blåvitt, och att han har funnits där som ett bollplank. 

– Det är väl lite ge och ta. Vi har pratat en del, men sedan får väl Oscar svara på det och säga vad han tycker. Men om någon undrar och vill ha tips eller feedback, så är det klart att man delar med sig av det. Men det är en jättefin kille, så man önskar honom allt gott.

Har du haft någon kontakt med honom efter flytten?
– Jag har skrivit till honom. Sedan är han ju mitt uppe i sina nya grejer där borta och har fullt fokus där, precis som det ska vara, säger Marcus Berg.

Du kanske också gillar