Hem Sport Henrik Lundqvist visar upp bilderna i SVT: ”Chockartat”

Henrik Lundqvist visar upp bilderna i SVT: ”Chockartat”

förbi admin
0 kommentar

På torsdag har dokumentären ”Henrik Lundqvist – en hockeysaga” premiär på SVT. Reporten Marie Lehmann har följt svenskens NHL-karriär och kanalen utlovar ”unikt och aldrig tidigare visat material”. 

Henrik Lundqvist berättar bland annat om valet att skriva på för Washington Capitals. Efter 15 år i New York Rangers där han blivit ”King Henrik” var det dags att gå vidare. Han fick inte längre speltid i Rangers men ville fortsätta karriären.

Men det kändes aldrig rätt.

– När jag tittar tillbaka på det – hjärtat sa nej det. Det blir som en symbolik i det hela. Hur jag våndades under hösten: ska jag? Ska jag inte? Är det rätt att bara spela i New York hela min karriär, så tar jag beslutet och sen sa det nej ändå, säger han i SVT.

Hjärtfelet som Henrik Lundqvist levt med hela sin karriär hade eskalerat och han tvingades till en operation.

Mammans chock: ”Det har varit ett jobbigt år”

Målvaktens mamma medverkar också i dokumentären.

– Det var chockartat, för det blev ju en stor operation. Det har varit ett jobbigt år, helt klart. Men han är ju en vinnarskalle, Henrik, säger Eva Johansson.

I dag ser han ärret på bröstet efter operationen som en självklar det av livet.

– För mig är det en del av min historia. Det är en daglig påminnelse om livet, det är väldigt stort att säga så men det blir det om man tittar på det. Det var nära, det var nära ögat på något sätt, säger Lundqvist.


Du kanske också gillar