Hem Sport Holger Rune ledsen – fick inte spela på centercourt

Holger Rune ledsen – fick inte spela på centercourt

förbi admin
0 kommentar

Holger Rune.
Holger Rune.

Danske Holger Rune, 19, är vidare i Stockholm Open.

Men i andra omgången får han inte spela på huvudbanan.

– Jag är väldigt förvånad, säger tennisstjärnan till TV2.

Holger Rune, rankad 27:a i världen, slog Thiago Monterio i första rundan av Stockholm Open.

Han gjorde det inför publiken på centercourten i Kungliga tennishallen.

I kväll spelar han mot 89-rankade Cristian Garin från Chile – i en match som spelas på en mindre bana i närheten och inte tv-sänds.

– Jag är väldigt förvånad över att jag ska spela på en bana utan bra tv-möjligheter och publik, eftersom vi valt den här turneringen i Stockholm för att få möjlighet att synas i Skandinavien, säger Rune till danska TV2.

Thomas Enqvists förklaring

Thomas Enqvist är tournament director på Stockholm Open. Han berättar att den tuffa konkurrensen i startfältet gjorde att man valde att inte lägga Runes match på centercourt.

– Med spelare som Cameron Norrie, Denis Shapovalov, Stefanos Tsitsipas och vår svenska spelare Elias Ymer, fanns det inga möjligheter att lägga fler matcher på just centrecourt idag, säger han till SVT.

Thomas Enqvist, längst till höger, tillsammans med kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle på huvudbanan under tisdagskvällen.
Thomas Enqvist, längst till höger, tillsammans med kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle på huvudbanan under tisdagskvällen.

Mamma Rune: ”Tas med i planeringen…”

Aneke Rune, som är både mamma och manager till Holger, hade gärna sett att matchen flyttats fram till torsdag.

– Vi kände att det var viktigt att stötta de skandinaviska turneringarna, men när turneringen inte ser det på samma sätt så tas det förstås med i vår planering inför nästa år, säger hon till TV2.

Rune vann matchen mot Garin med setsiffrorna 7–6, 6–1.

Du kanske också gillar