Hem Sport Holmén vann 1,50-klassen: ”Det känns så sjukt bra”

Holmén vann 1,50-klassen: ”Det känns så sjukt bra”

förbi admin
0 kommentar

Nio av de 18 startande ekipagen var felfria i grundomgången och gick vidare till omhoppning. Holmén som vann med Sparven i nationalarenan för fyra år sedan ställdes i omhoppningen mot bland andra världsettan Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och VM-tvåan Jerome Guery.

Belgiens Olivier Philippaerts var tidigt ut i omhoppningen och satte stark tid men Holmén satsade allt och hade tillslut en segermarginal på 0,78 sekunder. Philippaerts slutade tvåa och legendaren John Whitaker trea.

”Sparven, min fina Sparven”

2018 vann Holmén och Flip´s Little Sparrow världscupen i Zürich, tillsammans har de nått stora framgångar genom åren. En sammansvetsad duo med starka band.

– Sparven, min fina Sparven, att hon fortfarande bara ger allt det är så himla kul. Lisen och Peder och Astrid som äger Sparven är här på plats så allting är bara perfekt, säger Holmén som under många arbetat hos Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredcison.

– Sparvens mentalitet och hjärta och att hon älskar det här precis lika mycket som jag, det är det som gör att hon fortfarande är så bra som hon är.

I helgen väntar fler stora klasser, bland annat söndagens Grand Prix. Kvällens seger ger självförtroende.

– Såklart jättemycket men det är så lätt att få ett nedslag i Grand Prix-klassen så det var riktigt skönt att få med sig den här vinsten hem i alla fall.

SE OCKSÅ: Världsettan Henrik von Eckermann dominerar – två raka segrar i Friends

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Världsettan Henrik von Eckermann dominerar – två raka segrar i Friends Foto: Bildbyrån

Du kanske också gillar