Hem Sport “Hoppas att det blir Örjans Vall”

“Hoppas att det blir Örjans Vall”

förbi admin
0 kommentar

Sadat Karims mål på Olympia ger HBK en stark fördel inför returen i det allsvenska kvalet mot Helsingborgs IF. Dock är det inte säkert att tisdagsmatchen kan spelas på hemmaarenan Örjans Vall. Snöfallet i sydvästra Sverige försvårar arbetet för planfunktionärerna i Halmstad, vilket fått klubben att öppna för ett tillfälligt arenabyte. 

HBK:s reservarena är Bravida Arena i Göteborg – som har konstgräs – men Halmstad hoppas inte att det inte ska gå så långt. Nytt snöfall under lördagen och en planinspektion på Örjans Vall bestämmer var kvalreturen ska spelas. 

– Den avgör, men det ser bra ut. Vi har tittat på den i dag (läs i går) på förmiddagen – den är snöfri och i utgångspunkten ganska fast också. Jag ser inga hinder och det verkar som det ska bli ännu lite mildare. Jag tycker det ser bra ut för spel på Örjans Vall på tisdag, säger tränaren Magnus Haglund. 

– Det är klart det blir tufft att spela båda kvalmatcherna på bortaplan – en borta och en på neutral plan. Det är det ju, vi spelar väldigt gärna på Örjans Vall.  

Andreas Johansson tror det är viktigt att returmötet spelas på hemmaplan.

– Så som jag har sett den tycker jag absolut att den borde duga. Jag måste säga att den här planen (Olympias) var väldigt bra för att vara nära Lucia. Jag hoppas det blir Örjans Vall så klart och att alla som hejar på oss tar med en extra kompis så vi fyller Örjan och få publikstödet, de hjälper oss. Jag hoppas det blir på Örjan, blir det inte det så är det bara att gilla förutsättningarna och ta någon annanstans, säger HBK-kaptenen.

Trots snön i Helsingborg var gräsmattan på Olympia i ett förhållandevis bra skick. Men ett HIF i 0-1-underläge lär inte gynnas av en sämre gräsmatta till returen.

Tror du att en dålig plan i Halmstad kan påverka era chanser att spela anfallsfotboll?  

– Jag vet inte, vi kommer förmodligen spela optimistiskt. Efter en sådan här 0-1-förlust behöver man göra det och jag har känslan att vi kan göra det ännu mer nästa match. Det är klart att vi måste se upp med ett 0-2-mål, men nej, planen är ingen ursäkt, säger HIF-kaptenen Anthony van den Hurk.

Du kanske också gillar