Hem Sport Hurricanes svit fortsätter in i All-Star-uppehållet

Hurricanes svit fortsätter in i All-Star-uppehållet

förbi admin
0 kommentar

Carolina Hurricanes går på All-Star-vila som NHL:s hetaste lag. 5-1-segern mot Buffalo Sabres under natten mot torsdagen var lagets sjunde raka – och den förlängde dessutom lagets poängsvit till tio matcher. 

– Det är lite av allt, det är nyckeln tycker jag. I varje match är det lite av varje, jag tycker att vi har spelat ganska jämnt, killarna jobbar hårt och det är en grundpelare för vår grupp. Alla i laget bidrar … det är imponerande att vinna trots att vi saknar ett par killar, säger Carolina Hurricanes tränare Rod Brind’Amour till nhl.com/sv. 

För andra gången den här säsongen har Carolina Hurricanes lyckats samla poäng i minst tio matcher: den just nu pågående sviten och den 17 matcher långa svit som laget höll i mellan den 25 november och 2022 och 1 januari 2023. Det är andra gången i klubbens historia som laget har två så långa sviter (minst tio matcher) under samma säsong – senast det hände var säsongen 2005-06 då laget gick hela vägen och vann sin hittills enda Stanley Cup.

– Vi har varit väldigt jämna. Vi har pushat på hårt här på slutet innan uppehållet. Alla spelare, alla kedjor, våra två bra målvakter. Men allt börjar med det hårda jobbet, vi har gjort det tillsammans så det har varit bra, säger Aho. 

Självförtroendet lyser i laget – men också hos Sebastian Aho. Aho förlängde sin målsvit till sex matcher när han gjorde 1-0 till Carolina i den första perioden. Finländaren hittade rätt i powerplay framspelad av landsmannen Teuvo Teräväinen efter 2:35. Aho har gjort nio mål under sin pågående svit. Målsviten är dessutom den tredje längsta i Carolina/Hartford Whalers historia efter Pierre Larouche (9 matcher 81-2 med Whalers) och Ray Ferraro (7 matcher 88-89 med Whalers). 

Video: CAR-BUF: Aho sätter 1-0 för Carolina Hurricanes

– Pucken hittar in just nu. Idag fick jag en väldigt fin passning och kunde bara stöta in den. Mycket beror på kedjekamraterna, powerplay och så vidare. Jag får chanserna och försöker göra mål, säger Aho.

Stefan Noesen satte 2-0 efter 10:05 och Brent Burns 3-0 efter 12:47. Burns gjorde poäng för sjunde matchen i rad och blev den sjunde backen över 37 år i NHL:s historia att göra det. 

– En otrolig människa och en fantastiskt lagkamrat. Han checkar av alla boxar. Jag skojade om det, men vi önskar att vi fått honom för tio år sedan. Man släpper inte sådana spelare, jag är väldigt, väldigt glad att han är här, säger Brind’Amour om Burns.

Video: BUF-CAR: Burns gör mål i första perioden

Carolina släppte sedan inte sitt försprånget, även om Sabres reducerade till 3-1 genom Alex Tuch. Hurricanes gjorde 4-1 genom Derek Stepan och 5-1 genom Jordan Martinook i den tredje perioden vilket fastställde slutresultatet. 

– Vi fick en 3-0-ledning där och det var förstås viktigt. En bra start, men efter det visste vi att de skulle pusha. Vi spelade OK, vi spelade tillräckligt bra för att ta två poäng, säger Aho. 

25-årige Aho från Rauma i Finland har gjort 23 mål och 23 assist på 44 matcher den här säsongen. Han är på god väg mot karriärsbästa 83 poäng (säsongen 2018-19) och toppar Hurricanes interna poängligan. 

– Om jag kan göra mål och hjälpa laget att vinna är det bra. Det är alltid kul att göra mål, missförstå mig inte, men jag tar hellre en segersvit än en målsvit. Men man försöker att producera varje match och jag spelar många minuter så det är också mitt jobb, säger Aho. 

Rod Brind’Amour hyllar sin finländare och för det han bidrar med den här säsongen. 

Video: BUF-CAR: Noesen förvaltar Necas framspelning

– Han har varit väldigt bra. Han missade sju matcher, vi saknade honom under en tid. Men han har tagit sitt spel till en ny nivå

Efter All-Star-uppehållet ska Carolina fortsätta försöka bygga på sina två sviter. Den 11 februari fortsätter NHL:s grundserie med hemmamatch mot New York Rangers. Sedan väntar nedräkning till 2023 NHL Stadium Series mot Washington Capitals. Det är en del av slutspurten på säsongen där Carolina ska försöka fortsätta hålla sig i toppen av Metropolitan Division och åter försöka vinna en Stanley Cup. 

Efter sin sjunde raka seger toppar Carolina Hurricanes Metropolitan Division med 76 inspelade poäng. Matchen mot Sabres var lagets femte på de senaste nio dagarna.

– Jag tycker det är imponerande att vi kunde komma ut och få den start vi behövde och sedan köra på efter det, säger Brind’Amour.

Du kanske också gillar